Агенция ФокусПредсрочни парламентарни избори ще се проведат в неделния ден

...
Агенция ФокусПредсрочни парламентарни избори ще се проведат в неделния ден
Коментари Харесай

В Украйна ще се проведат предсрочни парламентарни избори

Агенция Фокус

Предсрочни парламентарни избори ще се проведат в неделния ден в Украйна, предава ТАСС. Избирателният ден стартира в 8:00 часа а секциите затварят в 20:00 часа вечерта локално време (съвпада с българското – бел. прев.). В страната са формирани 199 изборни региона, а към 30 хиляди души са членове на изборните комисии.

225 депутати ще бъдат определени по формиран партиен лист, а 199 – от едномандатни региони. Макар народните представители в украинската Върховна Рада да са 450 по Конституция, поради обстановката в Донбас и Крим ще бъдат определени по-малко, както и при предходния парламентарен избор, при който бяха излъчени 424 депутати.

За да влезе една партия в Народното събрание би трябвало да преодолее петпроцентовата преграда, а що се отнася до депутатите от едномандатните окръзи – за тях е задоволително да завоюват болшинството гласове в района. За пръв път в историята Централната изборна комисия на Украйна е качила на формалната си интернет страница фотография на всички претенденти в изборите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР