Агентите на тайните служби са били в контакт с крайнодесни пазители на клетвата

...
Агентите на тайните служби са били в контакт с лидера
Коментари Харесай

Агентите на тайните служби са били в контакт с лидера на пазителите на клетва Стюарт Роудс, преди той да помогне да ръководи въстание в Капитолия на 6 януари 2021 г., според нов доклад .

Граждани за отговорност и етика във Вашингтон, или CREW, имейли в сряда, разкриващи, че член на Тайните служби е казал на други агенти през септември 2020 г., че е получил обаждане от Роудс, който го информира, че далеч- дясна бяла националистическа група планира да предостави „подробности за сигурността“ около посещението на Доналд Тръмп във Файетвил, Северна Каролина.

Имейлът описва подробно, че подробностите за сигурността на Oath Keepers ще бъдат съставени от „предимно пенсионирани членове на правоохранителните органи/бивши военни които са много за LEO [служител на правоприлагащите органи] и за Тръмп. Тяхната обявена цел е да осигурят защита и медицинска помощ на поддръжниците на Тръмп, ако попаднат под атака от леви групи. Самият пазител на клетва. „Аз съм неофициалната връзка с Пазителите на клетвата (преминавайки към официална)“, написа той.

CREW докладва миналата година, че крайнодясната група е имала контакт в Тайните служби. Роудс призна това по време на процеса срещу него, когато участваше в бунтовнически заговор за опит да спре президентската победа на Джо Байдън.

От доклада на CREW не става ясно дали контактът е продължил след септември 2020 г., но правителственият наблюдател отбелязва, че агентът, който твърди, че е „неофициална връзка“, предполага по-дългосрочна връзка.

В допълнение към връзките си с въстанието от 6 януари, Oath Keepers са работили заедно с Ku Klux Klan, разполагайки членове в избирателните секции в , а Хилари Клинтън е на Хитлер на своя уебсайт.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР