Vince McMahon е призован в разследване на сексуално неправомерно поведение

...
Агентите на федералните правоприлагащи органи изпълниха заповед за обиск и
Коментари Харесай

Агентите на федералните правоприлагащи органи изпълниха заповед за обиск и извикаха изпълнителния председател на World Wrestling Entertainment Винс Макмеън миналия месец като част от разследване на твърдения за сексуално неправомерно поведение, съобщи компанията тази седмица.

Американските регулатори и федерални агенти също поискаха WWE да предаде определени документи. Макмеън не е обвинен в престъпление. WWE и McMahon не отговориха веднага на искане за коментар.

Макмеън беше принуден да се оттегли като главен изпълнителен директор през юли 2022 г., но остана мажоритарен акционер в компанията. След напускането му WWE разкрива множество разходи, които Макмеън не е докладвал, възлизащи на общо 19,6 милиона долара. Това принуди компанията да преразгледа финансовите си отчети за 2019, 2020 и 2021 г.

Много от плащанията са свързани с разследването на компанията за предполагаемото му сексуално поведение и бордът на компанията миналата година сформира специална комисия за разследване.

Wall Street Journal през юли 2022 г. съобщи, че Макмеън е платил десетки милиони долари на четири жени, за да прикрият „обвинения в сексуално неправомерно поведение и изневяра“. Макмеън отхвърли обвиненията.

Макмеън се върна в компанията през януари като член на борда след шестмесечно прекъсване. След завръщането си той се съгласи да възстанови на компанията разходите, свързани с разследването. Досега той е изплатил на WWE 17,4 милиона долара, съобщи компанията в сряда.

През април компанията обяви, че се слива с Endeavour Group, компанията-майка на конкурента UFC, за да създаде нова публично търгувана компания. Макмеън ще запази настоящата си титла на изпълнителен председател на WWE в новата компания.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР