Агенти на испанската Национална полиция арестуваха мъж като предполагаем участник

...
Агенти на испанската Национална полиция арестуваха мъж като предполагаем участник
Коментари Харесай

Арестуваха мъж за трафик на непълнолетни момичета от Украйна

Агенти на испанската Национална полиция арестуваха мъж като хипотетичен участник в трафик на хора и похищение на малолетни и малолетни деца от Украйна. Това е станало на една от гарите в Мадрид след подаден сигнал от представител на неправителствена организация.

При ареста мъжът се е показал за чичо на малолетните девойки, които са на 15 и 16 години. Първоначално е обяснил, че ги води в дома си, с цел да се грижи за тях, след което е станал нападателен и е нападнал един от служителите на реда.

При извършените разпити самите девойки са поддържали версията, че са сестри, а той е техен родственик, след което е станало ясно, че нямат роднинска връзка нито между тях, нито с него.

Мъжът ги е трансферирал от украинския град Херсон и е считал да ги закара в Малага, където най-вероятно от тях се е очаквало да проституират.

Задържани са след сигнал до полицията в Кордоба на чиновник на неправителствена организация, пътуващ с тях в рейс от Варшава, който се е усъмнил в държанието на мъжа по отношение на малолетните девойки.

При обиска в багажа им са открити облекла, несъответстващи на сезона, бижута, доста гримове, наркотично вещество и 4300 евро в брой.

В хода на следствието е станало ясно, че едното от девойките е поддържало връзка с мъжа, като дружно са убедили другото да напусне Украйна макар съпротивата на родителите ѝ.

От полицията приканиха жителите да подават незабавно сигнал, в случай че станат очевидци на подозрително държание на възрастни по отношение на малолетни, защото се чака усилване на противозаконния трафик на дами и деца от Украйна поради войната.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР