АГ болницата във Варна обяви дарителска сметка за закупуване на

...
АГ болницата във Варна обяви дарителска сметка за закупуване на
Коментари Харесай

556 бебета са родени в АГ-то във Варна от началото на годината

АГ болничното заведение във Варна разгласи дарителска сметка за закупуване на инсталация и консумативи за справяне с епидемията от Коронавирус – 19.

„ Съществува риск при нас да постъпи пациентка с висок риск за бременността, раждане с съпътстваща коронавирусна зараза или друга незабавна гинекологична патология. Осигурили сме етаж, изцяло диференциран, съгласуван с всички условия и наредби на спешния щаб. Въпреки това наличната инсталация е мощно амортизирана и незадоволителна, по тази причина сме оповестили дарителска акция за закупуване на профилирана инсталация за обдишване. “ Това заяви в предаването „ Европейска Варна “ по ТВ „ Черно море “ с водещ Емил Дамянов проф. доктор Емил Ковачев, шеф на СБАГАЛ „ Проф. доктор Д. Стаматов “ в морската столица.

По думите на проф. Ковачев АГ болничното заведение има повишена потребност и от дезинфектанти и персонални защитни средства за личния състав.
Медицинският личен състав се нуждае и от високоспециализирани маски вид N 95, със съответната здравна сертифицираност, посочи проф. Ковачев.

Той не скри, че дарения към болничното заведение са постъпвали и преди оповестяването на дарителската акция. „ Община Варна също подкрепя болничното заведение с известно количество маски, шлемове и защитни дрехи, за които сме извънредно признателни “, означи шефът на АГ болничното заведение.

По думите на проф. Ковачев по-голяма част от донорите желаят да останат анонимни. До през днешния ден в дарителската сметка на болничното заведение са постъпили 9 000 лева, уточни той, изразявайки своята признателност.

От 1 януари 2020 година във варненското АГ са родени 556 деца, а от началото на изключителното състояние, от 13 март до 14 април, новородените са 125. Най-малкото бебе, родено по време на изключителното състояние, е 940 грама, а от началото на годината най-малкият пациент в АГ болничното заведение се е родил 700 грама и все още към този момент е 1,150 гр., разкри проф. Емил Ковачев.

Всички, които желаят да се включат в акцията и да дарят средства, могат да създадат това с банков превод на посочената по-долу сметка. Болницата приема също материални дарения, като защитни средства и дезинфектанти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР