Agência O Globo Потресаващи снимки на бедстващи бразилци, които ровят в

...
Agência O Globo
Потресаващи снимки на бедстващи бразилци, които ровят в
Коментари Харесай

Потресаващо! Гладуващи бразилци ровят из останки от животински трупове за храна

 Agência O Globo Потресаващи фотоси на бедстващи бразилци, които ровят в купчина остатъци от скотски трупове за храна, демонстрираха размерите на глада в най-многолюдната нация в Латинска Америка, където милиони са подложени на ограничения поради пандемията и възходящата инфлация, оповестява БГНЕС.

Снимките, направени в Рио де Жанейро предходната седмица от наградения фоторепортер Домингос Пейшото, демонстрират група хора, които ровят за парче месо в задната част на камион, който транспортира изхвърлени вътрешности и кости до фабрика, произвеждаща храна за домашни любимци.

" Има дни в които просто ми се желае да рева “, разяснява водачът на камиона Хосе Дивино Сантос.

" Преди се е случвало хората да молят за кокали за кучетата си. Тези дни те молят да си потърсят нещо за храна “, добави Сантос, който разрешава на нуждаещите се да ровят из животинските останки, които събира от супермаркетите.

51-годишната чистачка Дениз да Силва показва, че би трябвало да нахрани петте си деца и 12 внуци, откакто скоро е изгубила брачна половинка си.

" Мина толкоз доста време, откогато за последно хапнахме хубаво месо – това беше преди пандемията... Толкова съм признателна за това “, признава Силва за животинските кости.

Снимките, една от които се появи на първа страница на вестник " Екстра “ под заглавието " Бразилия 2021: болката от глада “, провокираха митинги в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР