Афтите са възможно най-досадните образувания, които се налага човек да

...
Афтите са възможно най-досадните образувания, които се налага човек да
Коментари Харесай

Ако имате афти в устата, то те са признак на друго заболяване: Не го пренебрегвайте

Афтите са допустимо най-досадните формирания, които се постанова човек да търпи в устата си за известно време, до момента в който те преминат. Те съставляват дребни ранички по лигавицата, венците и езика. 20 на 100 от човечеството страдало от тях повече от веднъж. Причините за появяването им са многочислени. Най-често те се дължат на зараза, която може да бъде замърсяване на дребна раничка в устата, зараждащо се остро респираторно заболяване или гастрит, който още не се е показал. Те обаче могат да бъдат и вследствие на сифилис или авитаминоза.
Когато те се появяват постоянно, т.е. станах хронично, би трябвало да се откри произходът им и да се лекуват дружно с предизвикалото ги заболяване.

Ако те са блестящо червени и от време на време кървят значи, че това е херпес. Лекарят ще назначи подобаващата сложна терапия.
В такива националната медицина предлага проблематичното място да се маже с масло от зърнасте или да човек да се жабури със мощна запарка от тази билка, като я държи по-продължително време върху херпесът.
Когато афтите не са образували херпес, положително средство против тях е жабуренето с разтвор от равни количества кислородна и чешмяна вода. Така, на процедура, те изгарят и минават за най-много три дни. Някои, които не могат да търпят усета от този разтвор, прибавят в него капка ментово масло за мирис. Същевременно то основава и охлаждащ резултат със пресен мирис в устата.

Традиционно у нас афтите се лекуват в домашни условия с промивки и жабурене
с разтвор от хлебна сода и сол. Една чаена лъжичка примес от сол и сода бикарбонат – равни елементи, се разтваря в две чаши хладка преварена вода и с разтвора се вършат чести промивки на устната празнина.
За тази цел се употребява и запарка от лайка, като в едвна чаена чаша от нея се поставя и сода бикарбонат на върха на чаената лъжичка. Содата унищожава афтите, а лайката промива раната и я дезинфекцира. Някой поставят в отварата и сушена дъбова кора, която укрепва антисептичния резултат.
Отварата от смрадлика има същото деяние.
Афти в астата се появяват и при изострен или продължителен стоматит. В този случай те са червеникави, като извън тук-там имат белезникав налеп. За унищожаването им положително деяние оказва отварана от невен за жабурене и изплакване на устата след измиването на зъбите.

За хората, които имат наоколо билков магазин могат да си подготвят още една ефикасна отвара. Тя се подготвя от равни количества изсушени мащерка, бяла върба, суха дъбова кора, лайка, листа от бреза, цвят от липа и невен. По смелите и търпящи люто могат да опитат и изплакване на устата със примес от вода и сок от прясно настърган хрян.
Независимо какво лекуване се ползва против афтите се предлага всеки ден да се изпива и по една чаша прясно изцеден сок от моркови. Сокът се пие оптимално постепенно, като всняка глътка се задържа в устната празнина преди да се преглътне.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР