Африканският лъв Славчо от Зоологическа градина - София бе подложен

...
Африканският лъв Славчо от Зоологическа градина - София бе подложен
Коментари Харесай

След скенер: Столичният лъв Славчо е напълно здрав

Африканският лъв Славчо от Зоологическа градина - София бе подложен на цялостен профилактичен обзор по отношение на периодическото следене на здравословното му положение. След като бе замаян и измерен (оказа се, че тежи 170 кг), му бе взета кръв за цялостни кръвни проучвания и му бе изработен скенер. Здравословното положение на Славчо, който е на 15 години, е положително и проучванията му са в норма, оповестиха от Столичния зоопарк.

Подготовката и провеждането на профилактичния обзор бе осъществена от чиновниците на Зоологическа градина - София (гледачи и ветеринарни лекари) и от ветеринарите от Централна ветеринарна клиника, на които благодарим за съдействието.

Извършването на профилактичния обзор е част от грижата, която поставяме за положителното богатство на животните, отглеждани в Софийския зоопарк. Много от тях доближават рекордна възраст, която неведнъж е два пъти по-продължителна от тази на дивите им събратя, които живеят в природата.

Учените са открили, че продължителността на живота на лъв в естествени условия е сред 10 и 15 години, до момента в който в зоопарк може да доближи до 30-годишна възраст.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР