Африканските лидери, знае се, не управляват най-мирните, спокойни и демократични

...
Африканските лидери, знае се, не управляват най-мирните, спокойни и демократични
Коментари Харесай

Пълен абсурд: африкански лидери носят мирен план в Киев и Москва, Путин ги обстрелва с хиперзвукови ракети


Африканските водачи, известно е, не ръководят най-мирните, спокойни и демократични страни в света. Но и на тях през днешния ден им е пристигнало допълнително. Най-малкото тъй като към никой от тях до момента не беше летяла съветска хиперзвукова ракета „ Кинжал “.

Е, полетя. И то не една, а 6 на брой, плюс няколко от по-бавните „ Калибри “.

Русия насочи мощен ракетен удар по Киев и региона през днешния ден към обед. Точно сега, в който делегация от африкански водачи се намираше там, с цел да предложи своя кротичък проект за привършване на войната.

Лидерите от Африка могат единствено да благодарят от сърце на американските системи за противовъздушна защита „ Пейтриът “ и техните украински оператори, тъй като всички съветски ракети (които допреди месец се водеха „ неуловими “) бяха унищожени още във въздуха. От отломките им пострадаха украински къщи, коли и жилищни блокове, само че не и африкански водачи.

На тях единствено им се наложи да притичат в най-близкото киевско бомбоубежище, заяви Ройтерс. Журналисти от международната организация станаха (и останаха) живи очевидци по какъв начин, тъкмо след визитата си в помляното от руснаците предградие Буча, африканските водачи подтичват към в хотелското мазе заради въздушна паника.

След това, нека не ви прозвучи неуместно, представител на президента на ЮАР съобщи в своя туитър, че „ задачата върви добре и в сходство с проектите “. Това го заяви БиБиСи.

А мирните проекти на африканските водачи в общи линии са: Москва си изтегля войските отвън интернационално приетите граници на Украйна, а светът облекчава глобите против Русия.

Как ще мине визитата в Киев, ще се разбере на следващия ден. След което обаче на същите тези водачи им следва аудиенция в посоката, от която през днешния ден, измежду бял ден, дохвърчаха „ Кинжалите “. По-точно – те ще вървят при Путин със същата своя мирна самодейност.

Иначе през днешния ден в Киевска област от съветския ракетен удар бяха разрушени 3 частни къщи, 15 жилищни блока и няколко магазина пострадаха, избухнаха пожари. Има и ранени – трима възрастни (от които 82-годишна жена) и едно малко дете, заяви шефът на регионалната полиция Андрий Небитов. Там към момента работят медици и спасители.

По същото време от Кремъл долетя вест: Владимир Путин остава отворен за всевъзможни контакти за разискване на разрешаването на спора в Украйна, оповестиха съветските организации, представени от Ройтерс. „ Президентът Путин беше и е отворен за всевъзможни контакти, с цел да разисква вероятни сюжети за решение на украинския проблем “, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от организация Интерфакс.

Припомняме: Русия от дълго време твърди, че е отворена за преговори… в случай че Украйна признае „ новите действителности “. Т.е. да се откаже от 18% лична територия – анексираните от Кремъл 4 области в Източна и Южна Украйна плюс полуостров Крим.

В същото време мобилният интернет в Санкт Петербург беше изключен от самите руснаци, тъй като на локалния Международен стопански конгрес Путин трябваше да държи тирада. Целта е: „ ограничения за сигурност против наглите офанзиви на врага “, както се изрази прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, който посъветва участниците в призрачния конгрес „ да употребяват Wi-Fi “.

На икономическия конгрес Путин приказва малко за стопанска система и доста за „ интервенцията “ в Украйна. Той съобщи, че не има вяра в триумфа на украинското контранастъпление и назова президента Володимир Зеленски „ срам за еврейския народ “. По негова „ молба “ на участниците във форума беше прожектиран филм за „ закононарушенията на украинските националисти през Втората международна война “.

Вероятно с цел да сплаши възможните искащи да помрачат речта на Путин, съветските военни от левия бряг на Днепър започнаха от 13:00 ч. през днешния ден масиран артилерийски и ракетен обстрел на жилищните квартали в Херсон. Улучени са електрически стълбове за високо напрежение, няколко рейса, болница и учебно заведение. Обстрелът продължи над 2 часа и половина.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР