Афганистанци с редовни документи ще могат да напуснат страната и

...
Афганистанци с редовни документи ще могат да напуснат страната и
Коментари Харесай

Талибаните ще позволят излизане от Афганистан и след 31 август

Афганистанци с постоянни документи ще могат да изоставен страната и след извеждането на военния контингент на Съединени американски щати от Афганистан, съобщи в Доха представител на радикалното придвижване „ Талибан ” в границите на договарянията с немския дипломат в Кабул Маркус Поцел.

„ Директорът Станикзай (заместник-ръководителят на политическия офис на придвижването в Катар Шир Мохамад Абас Станикзай) ме увери, че афганистанците с легални документи ще имат опция да пътуват с търговски автобуси след 31 август ”, написа в Туитър Поцел, който управлява немската делегация по договарянията.
 Шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ се е срещнал в Афганистан с водача на талибаните Шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ се е срещнал в Афганистан с водача на талибаните
Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс се е срещнал в Кабул с лидера на талибаните Абдул Гани Барадар в понеделник, сподели пред Ройтерс американск...

От своя страна представителят на политическия офис на „ Талибан ” в Доха Сухаил Шахин заяви в Туитър, че на интернационалните военнослужещи от Афганистан ще бъде причина за обновяване на гражданските полети.

Очаква се евакуационните полети, проведени от бойци на Бундесвера в Кабул, да спрат след изтеглянето на американските войски от Афганистан. В момента Германия води договаряния с талибаните за вероятностите за работа в тази посока след 31 август.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел означи през днешния ден, че евакуацията от Афганистан на германци и на жители на други страни, нуждаещи се от отбрана, ще бъде едно от предпочитаните посоки на работата на Германия в този район. „ до момента в който това бъде допустимо “, сподели тя.

До вечерта на 24 август самолетите на Бундесвера са евакуирали над 4650 души от Кабул, в това число афганистанци и жители на трети страни. Берлин се стреми да изведе от Кабул още няколко хиляди души – жители на Германия и поданици на Афганистан, нуждаещи се от отбрана.
 Холандски бизнесмен у нас: България не е длъжна да одобри нито един емигрант Холандски бизнесмен у нас: България не е длъжна да одобри нито един емигрант
" Предстои въпросът: какъв брой бежанци България би трябвало да поеме в взаимност с другите членки на Европейския съюз? Нито един. " Това мнени...

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР