Афганистанската благотворителна организация „Learn Afghanistan“ е открила тайно онлайн училище

...
Афганистанската благотворителна организация „Learn Afghanistan“ е открила тайно онлайн училище
Коментари Харесай

Откриха тайно онлайн училище за момичета в Афганистан

Афганистанската благотворителна организация „ Learn Afghanistan “ е разкрила скрито онлайн учебно заведение в страната за девойки над 12-годишна възраст, на които талибаните не разрешават да посещават образователни занятия след идването им на власт, оповестява „ Таймс “.
"Обучаваме 100 девойки, които ще бъдат бъдещето на Афганистан. С помощта на таблети те учат дружно и получават задания за домашна работа през седмицата ", споделя Паштана Дурани, началник на "Learn Afghanistan ". По думите ѝ часовете се водят от учителки, добавя БГНЕС.
„ Learn Afghanistan “ е провел стратегии по предмети като просвета, технологии, инженерство и математика. Момичетата се образоват и на програмиране и създаване на уеб страници. Подробностите за онлайн учебното заведение остават в загадка, с цел да се защитят чиновниците и учениците. Програмата също по този начин образова девойките да намират просветителни материали, с цел да могат сами да подобрят знанията си.
"Всички сме доста загрижени, изключително за достъпа на дамите до обучение. Ето за какво тази стратегия е доста значима ", споделя Назифа Рахмати, учителка, участваща в програмата.
Вестникът написа, че благотворителната организация е стартирала и стратегия за подкрепяне на бременни дами и млади майки в достъпа им до безвъзмездни медицински грижи.
По-рано афганистанска правозащитничка описа по какъв начин е основала подземно учебно заведение в жилището си в Кабул, с цел да помогне на дъщерите си и на други девойки да получат обучение.
Говорителят на талибаните Забихула Муджахид съобщи пред "Шпигел ", че придвижването не е срещу девойките да вървят на учебно заведение, само че че към момента не е основана безвредна среда и безвреден превоз за тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР