Афганистанец и трима българи бяха осъдени на доживотен затвор в

...
Афганистанец и трима българи бяха осъдени на доживотен затвор в
Коментари Харесай

Доживотен затвор за българите, причинили смърт на 71...

Афганистанец и трима българи бяха наказани на пожизнен затвор в Унгария за гибелта на 71 мигранти, чиито тела бяха открити натъпкани в камион и изоставени на автомагистрала в Австрия през лятото на 2015-а, оповестиха осведомителните организации.

Решението на съда е дефинитивно. Афганистанецът е показан като водач на трафикантите, а тримата мъже от български генезис - като негови съучастници.

Те бяха приети за отговорни за образуване на трафик на хора и непредумишлено ликвидиране, защото са отказали да спрат камиона и да отворят вратите, с цел да влезе въздух макар обезверените апели на хората вътре.

Председателят на апелативния съд съобщи, че тежката присъда отразява тежестта на закононарушението. На по-ниска инстанция тримата българи и афганистански жител получиха 25 години затвор без право на предварително освобождение.

Жертвите платили на трафикантите да ги транспортират през Унгария през август 2015 година, когато миграционната вълна по така наречен Балкански маршрут приближаваше върха си. Те били натъпкани в херметично затворения камион, предопределен за транспорт на замразени артикули.

Трафикантите не поискали да спрат и да отворят вратите от боязън, че ще бъдат хванати. Когато по-късно спрели на автомагистралата при Парндорф, след австрийската граница, хората вътре били умряли от задушаване. Трафикантите изоставили камиона и избягали.

Макар че телата бяха открити в Австрия, процесът се водеше в Унгария, тъй като съдебномедицинските специалисти откриха, че жертвите към този момент са били мъртви още на унгарска територия.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР