АЕЦ Козлодуй оттегли съдебния иск за 500 000 лева, заведен

...
АЕЦ Козлодуй оттегли съдебния иск за 500 000 лева, заведен
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй оттегли съдебния иск за половин милион лева, заведен срещу своя служителка

АЕЦ " Козлодуй " отдръпна правосъдния иск за 500 000 лв., заведен против здравната сестра Наталия Станчева. Искът е бил заведен през юли 2023 година за недобросъвестно държание, корист с права и разпространяване на погрешна информация.

От централата показват, че откакто управлението се срещнало с всички условия към случая и извършен диалог с министъра на енергетиката, изпълнителният шеф Валентин Николов е взел решение искът да бъде отдръпнат, поради прекалено високия размер на претенцията.

Вчера беше проведен митинг пред Министерството на енергетиката в поддръжка на Наталия Станчева, която посредством десетки заявки за достъп до социална информация разкри, че в непосредствена непосредственост до пети енергоблок службата по трудова медицина е превърната в противозаконна болница.

От АЕЦ " Козлодуй " обаче са на мнение, че всички действия, в това число законово изискваното здравно наблюдаване и здравно обезпечаване, се правят при прецизно съблюдаване на настоящата в страната нормативна уредба.

Автор: Мирослава Георгиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР