“АЕЦ Козлодуй ЕАД е завела иск за половин милион лева

...
“АЕЦ Козлодуй ЕАД е завела иск за половин милион лева
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй заведе дело за 1/2 мил.лв. срещу бивша служителка, разкрила груби нарушения в централата

“АЕЦ Козлодуй ” ЕАД е завела иск за половин милион лв. против тяхна някогашна служителка и нейната майка. Това излиза наяве от Програма “Достъп до информация “.

Искът за тази рекордна сума централата е завела против Наталия Станчева, някогашна здравна сестра в централата, подала десетки заявки за достъп до социална информация, вследствие на които излиза наяве, че службата по трудова медицина към централата е превърната в нерегистриран Диагностично-консултативен център и нерегламентирано прави такива услуги на чиновниците.

" АЕЦ Козлодуй " упреква Станчева и майка ѝ, че като са подали над 70 претенции за достъп до социална информация, включително и 40 до “АЕЦ Козлодуй ” ЕАД, са злоупотребили с права по член 45 и член 56 от Конституцията на Република България. В член 45 се показва, че “гражданите имат право на тъжби, оферти и петиции до държавните органи ”, а в член 56, че всеки жител има право на отбрана, когато са нарушени или застрашени негови права или законни ползи.

Програма “Достъп до информация ” и Асоциацията на европейските публицисти - България (АЕЖ) упорстват АЕЦ „ Козлодуй “ да отдръпна желае си, а делото-шамар, което идва поради откриване на груби нарушавания в централата, да бъде прекъснато, акцентирайки обвиняванията й като несъстоятелни и нелепи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР