АЕЦ „Белене“ е обективна необходимост. Ако този проект беше реализиран

...
АЕЦ „Белене“ е обективна необходимост. Ако този проект беше реализиран
Коментари Харесай

Таско Ерменков: АЕЦ „Белене“ е обективна необходимост

АЕЦ „ Белене “ е справедлива нужда. Ако този план беше осъществен през 2016 година, в този момент щяхме да имаме над 2000 мегаватчаса електрическа енергия на цена 120-150 лв.. Това сподели енергийният специалист и член на ИБ на Българска социалистическа партия Таско Ерменков пред в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия.

По думите му би трябвало да се вземат ограничения за гарантиране на устойчиви и налични количества електрическа енергия като цена, а това може да стане точно посредством построяването на нова атомна електроцентрала. „ Този разбор би трябвало да бъде интензивен, самостоятелен и въз основа на него да бъде взето решение какво вършим с „ Белене “, съобщи специалистът. Според него не би трябвало да се изпада в политически пристрастия, а да се оцени кой е по-евтиният вид, кой по-бързо може да се реализира и кой енергиен план ще донесе повече изгоди.

Държавата ще направи всичко допустимо да се оправи с галопиращите цени на електрическата енергия и газа, увери Таско Ерменков. „ Търсят се разновидности на понижаване на веригата медиатори, които утежняват цената. Но това е развой. Нещата ще се случат, само че няма да се случат от единствено себе си “, добави той.

Развитието на нуклеарната енергетика е стъпка в вярната посока във връзка с Зелената договорка, счита Ерменков.

Според него не може да се приказва за спор сред президент и министър председател. „ Тук приказваме по-скоро за ролята на президента да повдига значими въпроси за обществото и да обръща внимание на държавното управление, в случай че съгласно него има закъснение в политиките. Няма нищо неприятно в това президентът да извършва тази своя роля “, разяснява Ерменков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР