АЕК Атина елиминира Динамо Загреб в третия квалификационен кръг на

...
АЕК Атина елиминира Динамо Загреб в третия квалификационен кръг на
Коментари Харесай

АЕК елиминира Динамо Зб в Шампионската лига след драматични два гола в добавеното време на мача

АЕК Атина отстрани Динамо Загреб в третия квалификационен кръг на Шампионската лига и ще играе против Антверп от Белгия в плейофа за влизане в груповата фаза. Това стана факт след трагичен реванш, който приключи 2:2. В първия дуел гръцкият първенец бе записал триумф с 2:1 като посетител.

До 90-ата минута на реванша в Гърция хърватите водеха с 2:0, като по този начин те продължаваха напред. В добавеното време АЕК съумя да изравни, а пропуснаха и дузпа. В воин за домакините се трансформира хърватския национал Домагой Вида, който бе прецизен в 10-ата минута на продължението.

Йосип Шутало и Роберт Любичич дадоха удобен задатък на Динамо. Серхио Араухо върна АЕК в борбата във втората минута на добавеното време. Драмата бе цялостна, когато домакините получиха дузпа в заключителните секунди. Ударът на Леви Гарсия беше избавен от Доминик Ливакович, само че Вида се разписа при добавката за крайното 2:2.

Мачът в Атина трябваше да бъде първият от дуела и да се изиграе още на 8 август. Преди началото му тогава обаче се стигна до сборичкване сред агитките на двата тима, вследствие на което един от ултрасите на АЕК беше погубен.

Динамо Загреб ще играе плейоф за влизане в групите на Лига Европа, където ще се изправи против Спарта Прага.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР