Адвокатският екип на американската баскетболистка Бритни Гринър, задържана в Русия

...
Адвокатският екип на американската баскетболистка Бритни Гринър, задържана в Русия
Коментари Харесай

В Русия продължава процеса срещу американска баскетболиска

Адвокатският екип на американската баскетболистка Бритни Гринър, арестувана в Русия по обвинявания за транспорт на опиати, твърди в съда във вторник, че тя е употребила медицински канабис за облекчение на болката от пострадвания , както доста други елитни интернационалните спортисти, цитира думите им Ройтерс.

Гринър, звезда на Женската национална баскетболна асоциация (WNBA) на Съединени американски щати, която е играла в Русия отвън сезона на WNBA, беше арестувана на московско летище на 17 февруари с течности за електронна цигара, съдържащи канабисово масло , в багажа си. Медицинската марихуана е противозаконна в Русия.

Тя е изправена пред допустима присъда до 10 години затвор по дело, което се развива на фона напрегнатите връзки сред Русия и Съединените щати към военната интервенция на Москва в Украйна.

Експерт по наркология, свикан от отбраната, твърди, че медицинският канабис се употребява необятно за лекуване на спортисти , където е легален, и постоянно има по-малко странични резултати от други болкоуспокояващи.

" С налична рецепта Бритни може да я е употребила марихуаната за медицински, само че не и за развлекателни цели ", сподели юрист Мария Благоволина, сътрудник в адвокатската адвокатска фирма, защитаваща спортистката.

Двукратната олимпийска шампионка, която се обърна към президента на Съединени американски щати Джо Байдън, се призна за отговорна, само че отхвърли да е имала желание да наруши съветския закон.

Гринър - известна като " BG " измежду баскетболните почитатели - ще се яви още веднъж в съда в сряда, където може да бъде призована да свидетелства. Допълнително чуване по делото е планувано за 2 август, сподели екипът на отбраната на Гринър.

Американски чиновници и видни спортисти настояват, че 31-годишната спортистка е била арестувана неправилно и приканиха тя да бъде освободена неотложно. Руските управляващи отхвърлят рецензиите на Съединени американски щати, като Кремъл споделя, че казусът няма нищо общо с политиката.

Припомняме, че на 27 април Русия и Съединените щати направиха замяна на пандизчии, обменяйки деец от морската пехота, намиращ се в затвор в Москва, за наказан съветски наркотрафикант, който излежава дълга присъда в Америка, заяви почитан американски чиновник. По този мотив се появиха спекулации, че Гринър може също да бъде включена в такава замяна.
 Освободеният от Русия американец се прибра вкъщи
Освободеният от Русия американец се прибра вкъщи

Той бе сменен за съветския водач Константин Ярошенко
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР