Адвокатката на беларуската опозиционерка Мария Колесникова е подала в Следствения

...
Адвокатката на беларуската опозиционерка Мария Колесникова е подала в Следствения
Коментари Харесай

Агенти на беларуските службите за сигурност заплашили опозиционерка с убийство

Адвокатката на беларуската опозиционерка Мария Колесникова е подала в Следствения комитет на Беларус иск за възбуждане на наказателно дело против сътрудници на службите за сигурност за отвличане и опасност за ликвидиране, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

В документално изказване, представено от Ройтерс, Колесникова споделя, че сътрудници на службите за сигурност са ѝ сложили чувал на главата и я заплашили, че ще я убият, когато са пробвали принудително да я трансферират в Украйна по-рано тази седмица.

Колесникова, която е измежду водачите на митингите против президента Александър Лукашенко, е попречила на опита да бъде прогонена, като си е скъсала паспорта. Сега тя се намира в арест в столицата Минск.

"Казано ми бе, че в случай че не напусна непринудено Република Беларус, ще бъда изведена по един или по различен метод, жива или на части. Имаше и закани, че ще ме вкарат в пандиза за до 25 години ", се споделя в изказването на опозиционерката.

Искът е против сътрудници на Главното ръководство за битка с проведената престъпност и корупцията и против Комитет за Държавна сигурност (на СССР).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР