Адвокатите Велимир Атанасов, Калин Чанков и Емил Писков, бизнесменът Николай

...
Адвокатите Велимир Атанасов, Калин Чанков и Емил Писков, бизнесменът Николай
Коментари Харесай

Ударно разпитват свидетели: Ники Прасето, адвокати и вдовицата на Нотариуса излизат по делото срещу него

Адвокатите Велимир Атанасов, Калин Чанков и Емил Писков, предприемачът Николай Атанасов-Прасето и брачната половинка на Мартин Нотариуса Гергана Божанова са единствено част от имената, за които очевидци са разказали по следствието на проведената незаконна група, което се води в Софийската градска прокуратура, оповестява “24 часа ”.
То стана известно в нощта на убийството на Мартин Божанов в затворения комплекс в кв. “Горна баня ” на 31 януари вечерта. Тогава от прокуратурата оповестиха, че жертвата на покушението всеки миг трябвало да бъде упрекнат по него, само че килърът ги изпреварил. Досъдебното произвеждане продължава и след гибелта на Божанов, само че още никой не е упрекнат по него.
В сряда стана ясно, че гръцките предприемачи Анастасиос Дикос и Джон Кустас също ще бъдат разпитани, а след убийството на Нотариуса се появили и доста други. Мартин Божанов е бил началник на незаконна група за закани към магистрати, пране на пари и имотни измами съгласно известията на прокуратурата.
Част от разпитаните очевидци в предишното са били близки на Божанов и са показали схемите му, в това число и доста служители на реда, прокурори и съдии, с които групата му е обвързвана или са го посещавали в заведението му.
Работата по групата на Мартин Нотариуса стартира през 2021 година в ГДБОП при служебния кабинет с вътрешен министър Бойко Рашков. Тогава е уволнена от службата и брачната половинка на Нотариуса Гергана Божанова. Материалите от ГДБОП са изпратени в прокуратурата през 2022 година, само че досъдебното произвеждане е формирано едвам през лятото на 2023 година, малко след отстраняването на Иван Гешев като основен прокурор. По-късно показания като очевидци дават и заплашваните от Мартин Божанов съдии Цариградска и Лазаров.
Адвокат Велимир Атанасов е някогашен арбитър и дълготраен юрист. Той е съучастник с Мартин Божанов в две консултантски компании. Точно с тази специалност се показва и пред Антикорупционния фонд Божанов през 2021г.
Калин Чанков пази ползите на брачната половинка на Божанов Гергана по делото за вилата в Карлуково, по което е заплашвана арбитър Цариградска.
Емил Писков е кум на Мартин Божанов. Той е някогашен чиновник на ГДБОП и ДАНС.
Писков е индивидът, който се е свързал с Ивайла Бакалова през 2021 година, с цел да ѝ предложи услугите на Мартин Нотариуса. Историята е от кино лентата на Антикорупционния фонд “Списък за бърз надзор ”, в който Писков и Божанов са интервюирани по разкритията на Бакалова.
Николай Атанасов-Прасето е предприемач, който е съучастник на Мартин Божанов в друга консултантска компания. През него са минавали и парцели, придобивани от групата през последните години. Атанасов е подавал и сигнали против непокорни магистрати, които са отказвали подкупи или отводи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР