Адвокатите на журналистката, която прекъсна ефира на руската държавна телевизия

...
Адвокатите на журналистката, която прекъсна ефира на руската държавна телевизия
Коментари Харесай

Марина Овсянникова, поискала мир в национален ефир в Русия, е в неизвестност

Адвокатите на журналистката, която прекъсна ефира на съветската държавна телевизия с афиш " Не на войната ", към момента не знаят къде е и не могат да се свържат с нея. Марина Овсянникова, чиновник на " Първи канал ", се появи зад тила на водещата с антивоенен афиш.

Тя незабавно е била арестувана и съгласно последните ремонти в Наказателния кодекс може да получи сред 3 и 15 години затвор. В Русия потреблението на думата " война " в медиите е неразрешено, а за протичащото се в Украйна се оповестява като за профилирана военна интервенция. В авансово записано видео Овсянникова пък изяснява, че протичащото се в Украйна е закононарушение, а Русия е агресор. В малкия екран е почнала инспекция за " случая ". Много украинци и самият президент Володимир Зеленски ѝ благодариха за поддръжката и позицията.
" Отговорността за тази експанзия е единствено на един човек - Владимир Путин. Баща ми е украинец, майка ми е рускиня, ние в никакъв случай не сме били врагове. Русия би трябвало незабавно да приключи тази братоубийствена война, нашите нации могат да се помирят ", съобщи Овсянникова преди да влезе в ефир. Припомняме, че през днешния ден има.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР