Адвокати искат оставката на ръководството на Висшия адвокатски съвет. В

...
Адвокати искат оставката на ръководството на Висшия адвокатски съвет. В
Коментари Харесай

Адвокатите подготвят стачка: Повече тиха адвокатура няма да има

Адвокати желаят оставката на управлението на Висшия адвокатски съвет. В Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция Александър Пелев от Facebook общността на българските юристи съобщи, че това не може да стане дейно сега, само че най-малко морално. Повече " тиха " адвокатура няма да има, безапелационен беше Пелев.

По предложенията за смяна в Закона за адвокатурата не са подхванати дейности от страна на ВАдС, по тази причина юристите ще продължат да упорстват за ремонт на текстовете, както и за промени в органите на адвокатурата, електронно гласоподаване и отбрана на адвокатската активност. От гилдията се оповестиха и за смяна на Закона за ограничения против изпиране на пари и правилника за неговото използване.

Велислав Величков дефинира общото заседание на ВАдС, което се организира през вчерашния ден, като партиен конгрес отпреди измененията от 1989 година.

" Адвокатурата не е влезнала в 21-ви век. Тя се е върнала към мрачните времена, а адвокатският съвет се държи като политбюро ", сподели Величков.

Предложенията на над 30 делегати от страната не са били подложени на гласоподаване. Нарушават се правата на юристите за сметка на положителния диалог с ръководещите, сподели още Величков.

Той добави, че през вчерашния ден не са били взети решения нито по нарушените адвокатски права като претърсвания и изземвания, нито по съответните ограничения против нарушение на адвокатската загадка.

ВАдС работи срещу ползите на адвокатурата. По думите на Величков взети на предходно общо заседание на ВАдС решения, са били анулирани от органа в прорез със закона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР