Адвокатът на ЦСКА-София Първан Първанов излезе с обръщание до феновете

...
Адвокатът на ЦСКА-София Първан Първанов излезе с обръщание до феновете
Коментари Харесай

Адвокатът на ЦСКА-София отново поиска от БФС да прати имейл до УЕФА

Адвокатът на ЦСКА-София Първан Първанов излезе с обръщание до почитателите на тима. Той направи това малко откакто изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов разгласява послание на уеб страницата на централата. Ето какво написа юрист Първанов на стената си във " Facebook ". Публикуваме текста без редакторска интервенция:

" Уважаеми последователи на ЦСКА,

С оглед на множеството въпроси, които получавам, и обстоятелството, че господин Попов е дал изявление по въпроса, ще отговоря обществено.

Писмото от господин Борислав Михайлов до господин Теодор Теодоридис беше изпратено на 16.01.2018. Г-н Михайлов се съгласи да изпрати писмото по искане на ЦСКА. Писмото имаше за цел да поддържа единият от няколко съществени аргумена, които ЦСКА беше противопоставил в арбитражните производства против УЕФА, по отношение на използването на правилото „ за трите години “ и допускането на тима в ЕКТ. Писмото потвърждаваше обстоятелства, които ние бяхме излагали неведнъж пред органите на УЕФА и КАС, само че сметнахме, че удостоверение на същите и от БФС няма да навреди.

Както сами виждате, господин Михайлов удостоверява недвусмислено, че „ ЦСКА е най-титулувания и най-съществен клуб от редовно значение за България “. Същата позиция беше изразявана неведнъж и от други чиновници във висшето управление на БФС, в това число господин Борислав Попов, в наличието на хора от управлението на ЦСКА.

Както знаете, през днешния ден изтича периода, който господин Попов самичък пожела, с цел да изпрати готовият имейл до уеб страницата на УЕФА. Аз молих пред последователите за самообладание. Вчера господин Попов ми писа, с цел да се оплаче, че е получил остри телефонни позвънявания, и изиска спомагателна пролонгация за изпращане на писмото до УЕФА. Като причина за следващото отсрочване той уточни, че юристите на БФС имали потребност от още време, с цел да дадат своето мнение. Днес виждам, че е удостоверил тази си позиция в общественото пространство.

С оглед на следните обстоятелства считам, че настояването за отсрочване е голословно.

(1) УЕФА документално удостовери, че БФС е федерацията, която би трябвало да изпрати статистическата информация за уеб страницата на УЕФА; БФС беше помолен в същия ден (16.11.2018) да изпрати информацията.

(2) БФС работи напълно при изискванията на обвързана подготвеност, без да има каквито и да е пълномощия да се отклноява от своето здължение да подава вярната информация до уеб страницата на УЕФА;

(3) БФС имаше повече от 20 дни, с цел да изпрати един подготвен имейл, който съдържа суха статистика взета от уеб страницата на УЕФА (тоест подадена отново от БФС).

(4) БФС категорично удостоверява в писмена форма обстоятелството, че ЦСКА е „ най-титулувания футболен клуб... в България “. Всякакви опити за изказване в противоположната или друга посока, поднесено като отвод да се изпрати статистиката, или в съшито с бели конци правно мнение на юрист, евентуално работещ за Кирил Домусчиев, ще съставляват висша провокация към ЦСКА и неговите последователи.

(5) Същото обвързване, за подаване на вярна информация до уеб страницата на УЕФА, БФС е извършил безпроблемно, за всички останали клубове от България, които имат записани участия в ЕКТ ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР