Адвокатът на майката, първа усъмнила се в размяната на бебетата

...
Адвокатът на майката, първа усъмнила се в размяната на бебетата
Коментари Харесай

След скандала с разменените бебета: И втората майка търси 30...

Адвокатът на майката, първа усъмнила се в размяната на бебетата в " Шейново " - Стоян Стойков, разгласи, че тя и брачният партньор й към момента изчакват болничното заведение да ги обезщети непринудено, без да се постанова да се стига до съд. " За никого не е нужно да се продължава с тази сага ", безапелационен беше той, представен от NOVA.

Юристът означи, че сходен случай не е имало у нас и липсва правосъдна процедура по проблема. По думите му не е известно какво обезщетение би определил съдът при вероятно дело.

" Погледнато действително, сходен проблем с последствията, които има върху фамилиите, децата, майките и изобщо техните родители, очевидно ще остави контузия за цялостен живот ", сподели още Стойков.

Адвокатът уточни, че при първата среща с сътрудника си Тодор Мангъров, който пази правата на другото семейство, са се разбрали, че заслужено обезщетение би било равно на 300 хиляди лева - сумата, за която ще претендира и втората майка.

Стоян Стойков е безапелационен обаче, че не може да се съпоставя ликвидиране с замяна на деца. По думите му би трябвало да се прави оценка по какъв начин въпросът е повлиял на душeвността на потърпевшите лица. Той не скри, че най-тежкият миг за клиентката му бил, когато видяла по какъв начин другата майка дава изявление, в което отхвърля да ѝ върне детето.

Юристът изясни, че болница " Шейново " има осигурител, който би следвало да заплати компенсациите, които ще се дължат на потърпевшите фамилии.

Във вторник сутринта юрист Тодор Мангъров, който пази Севда Михайлова, внесе иск за обезщетение в размер на 300 000 лв. в деловодството на лечебното заведение. Той изясни, че в случай че до десетина дни не бъде реализирано извънсъдебно съглашение с управлението на " Шейново ", ще внесе желае в съда. По думите на юриста, клиентката му Севда Михайлова доста тежко преживявала нещата. Мангъров добави, че майката е имала подозрения и съмнения дали желае да одобри биологичното си дете.

 
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР