Адвокатът на Карим Бензема отвърна на вътрешния министър на Франция,

...
Адвокатът на Карим Бензема отвърна на вътрешния министър на Франция,
Коментари Харесай

Адвокатът на Бензема отрича връзки с Мюсюлманските братя, твърдени от френския министър

Адвокатът на Карим Бензема отвърна на вътрешния министър на Франция, откакто той упрекна френската футболна звезда във връзки с групата Мюсюлмански братя.

Министърът на вътрешните работи Джералд Дарманин насочи обвиняванията, откакто настоящият притежател на Златната топка и някогашен нападател на Реал Мадрид разгласява известие в обществените медии по отношение на продължаващата война сред Израел и Хамас.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Звездата на Ливърпул Мохамед Салах приканва за завършек на „ кланетата " в Газа Европейските клубове порицават мюсюлмански футболисти поради пропалестински изявления „ Получаване на смъртни закани “: египетски плувец атакуван поради поддръжка за Палестина завършек на списъка

„ Всичките ни молебствия са за жителите на Газа, които още веднъж са жертви на тези несправедливи бомбардировки, които не щадят нито дами, нито деца “, написа на X Бензема, който играе за саудитския тим Ал Итихад.

Дарманин, говорейки по CNews Channel, твърди, че Бензема „ има прословута връзка с Мюсюлманското приятелство “.

„ Това е погрешно! Карим Бензема в никакъв случай не е имал и най-малка връзка с тази организация “, сподели в изказване сътрудникът на Бензема Хюг Вижие.

Той добави, че Бензема показва „ естествено съчувствие “ към „ това, което мнозина през днешния ден разказват като военни закононарушения, осъществени в Газа, само че което не омаловажава ужаса на терористичните актове от 7 октомври, нещо, което не предстои на разискване “.

Адвокатът добави, че възнамерява да подаде тъжба против Дарманин за мненията му.


„ Непоносима употреба “

„ Отново сме очевидци на непоносима употреба на Карим Бензема и „ символичната фигура “, която обичаме да го вършим “, сподели Вижие.

След мненията на Дарманин, народен представител изиска Бензема да бъде лишен от премията си " Златна топка " и френското му поданство да бъде отнето.

Валери Бойе, сенатор от Bouches-du-Rhone, сподели в прессъобщение, че желае „ отнемането на [френското] поданство на Карим Бензема “, в случай че изказванията на Дарманин бъдат доказани.

„ Санкция, в началото алегорична, би била отнемането на неговата Златна топка. И най-после, би трябвало да желаяме отнемане от поданство “, сподели Бойер.

„ Не можем да приемем, че френско двойно поданство, интернационално известно, може да опозори и даже да съобщи страната ни по този метод. “

41-годишният Дарманин си построи известност на хардлайнер в модела на своя политически наставник, някогашния президент Никола Саркози, и не крие личните си президентски упоритости.

Бензема не е единствената мюсюлманска футболна звезда, която взе участие в дебата, като играчът на Ливърпул и Египет Мохамед Салах приканва за допускане на филантропична помощ в Газа и завършек на „ кланетата “.

35-годишният Бензема, който е роден във Франция от родители от алжирски генезис, е една от забележителните френски звезди от последното десетилетие.

Той се причисли към саудитския клуб с извънредно рентабилен тригодишен контракт по-рано тази година след 14 сезона с Реал Мадрид, където завоюва пет Шампионски лиги, четири трофеи от Ла Лига и три трофеи от Купата на Краля.

Но след един звезден сезон 2021-22, когато изведе Реал до славата на Шампионската лига и беше награден със Златната топка за най-хубав състезател в света, той беше смутен от травми, които го извадиха от акцията на Франция за Световното състезание в Катар предходната година.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР