Адвокатът на Десислава Иванчева - Николай Хаджигенов, е поискал от

...
Адвокатът на Десислава Иванчева - Николай Хаджигенов, е поискал от
Коментари Харесай

Адвокатът на Иванчева иска утрешното дело да се излъчва онлайн

Адвокатът на Десислава Иванчева - Николай Хаджигенов, е изискал от Апелативния спецсъд утрешното съвещание да се предава директно в интернет . Причината е ограничаването за наличие на медии и жители в правосъдната зала.

Дали ще се излъчва онлайн правосъдното съвещание, ще стане ясно след началото на съвещанието. Председателят на състава и ръководител на Апелативния спецсъд - арбитър Георги Ушев, ще реши това, написа в послание до медиите Петър Кърджилов - някогашен Пиар на община " Младост ".

Ако не бъде позволено лъчение онлайн, жителите, подкрепящи Иванчева и Петрова ще провеждат митинг пред Специализирания съд на ул. " Черковна " 90 .

Утре, 20 май от 10:00 часа е последното съвещание на Апелативния профилиран углавен съд с пледоариите на юристите и подсъдимите .

Поддръжници на Иванчева започнаха петиция за без значение следствие до Европейската комисия . За два дни събраните подписи са над 550. Всеки, който има съмнения за виновността на двете дами може да се причисли към петицията в уеб страницата change.org на следния линк: http://chng.it/tQzc2sN9JZ . Сезирани са персонално ръководителя Урсула фон дер Лайен, зам.-председателят Вера Йоурова , виновна за човешките права и комисарят по правораздаване Дидие Рейндерс.

В текста на петицията до европейските комисари се споделя, че Десислава Иванчева и Биляна Петрова " са претърпели ужасяващи двадесет и пет месеца неистини, операции, унижения, закани и утежняване на здравето им, вследствие на дейностите на Специализираната прокуратура и двете инстанции на профилираните съдилища. Прокуратурата споделя неистини в правосъдната зала и пред медиите , до момента в който профилираните съдилища подценяват всички доказателства за оправдаване на двете дами и издават оптимални присъди без действителни доказателства за виновност. ".

В текста се цитира, че основният прокурор непосредствено е признал в изявление от 17 април 2019 година за Българска национална телевизия , че процесът против Иванчева и Петрова е политически . " Единствената виновност на двете дами е, че започнаха да разкриват закононарушенията на ръководещата партия в България и че съумяха да спрат презастрояването в квартал " Младост ", се споделя в петицията.

Преди дни във видео, споделено на фейсбукстраницата на Десислава Иванчева бяха пуснати записи, че съвсем от всички томове по делото липсва прошнуроване, номериране на страниците, печати и подписи, налични задрасквания на цели документи без създател на тези задрасквания, липса на списък на обособените документи в досиетата и други нарушавания.

На 14 май двете разгласиха запис от СРС, който ги оневинява и който липсва в делото.

Припомняме, Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха задържани на 17 април 2018 година с невиждано дълъг арест - над 8 часа на централното софийско кръстовище пред Спортната палата. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лв., за които се твърди, че тя била взела като рушвет съгласно прокуратурата.

Службите бяха подложени на критика още тогава за нарушение на човешките права на обвинените. Тримата упрекнати (Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и някогашният кмет на същия регион " Младост " - Петко Дюлгеров) прекараха 8 месеца в ареста, които бяха съпроводени и със скандал за изискванията в ареста и отношението при ескортиране до болнично заведение.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова излязоха от ареста с мярка " домакински арест " малко преди Коледа 2018 година още веднъж със скандал, който провокира напрежение сред Специализирания съд и Върховен касационен съд и инспекция, която бе разпоредена от шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов поради бързите дейности на обвиняването. Проверката приключи със умозаключение за случаен случай на неправилна правосъдна процедура.

След това упрекнатият Петко Дюлгеров се отметна от показанията си, дадени в досъдебна фаза - а точно, че той е бил медиатор сред Иванчева и предприемача Александър Ваклин за рекордно претенции рушвет от половин милион евро.

На същото съвещание забъркана в тази ситуация се оказа и строителната компания " Артекс ", чието име нашумя през последните седмици около абсурда с жилищата на властта.

След това стана ясно, че в тефтерчето на Десислава Иванчева - главно доказателство на обвиняването - е дописвано от най-малко още един човек.

На първа инстанция някогашният кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева получи 20 години затвор, заместничката й Биляна Петрова - 15 години и Петко Дюлгеров - 12 години.

Основен очевидец по делото е предприемачът Александър Ваклин .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР