Адвокатът на Бернар Арно отхвърли твърденията за пране на пари,

...
Адвокатът на Бернар Арно отхвърли твърденията за пране на пари,
Коментари Харесай

Адвокатът на Бернар Арно отхвърля твърденията за пране на пари като „абсурдни“

Адвокатът на Бернар Арно отхвърли изказванията за пране на пари, които провокираха авансово следствие от френската прокуратура за покупко-продажбите на милиардера с съветски предприемач, като сподели, че те са „ колкото неуместни, толкоз и неоснователни “.

В петък прокуратурата на Париж сподели пред CNN, че Арно, който е притежател на френския конгломерат за първокласни артикули LVMH, и съветският олигарх Николай Саркисов са обект на „ авансово следствие “ за хипотетичното им присъединяване в „ транзакции, които евентуално съставляват закононарушения за пране на пари “.

Разследването е формирано предходната година, оповестиха от прокуратурата. Като субекти на авансово следствие, нито Арно, нито Саркисов са обвинени и нито един не е упрекнат в закононарушение.

Според френското издание Le Monde, което цитира записка, изпратена от Tracfin, финансовата работа на френското министерство на стопанската система, до прокуратурата през декември предходната година, Арно е дал назаем 18,3 милиона евро (19,3 милиона долара) на Саркисов през 2018 година посредством частна холдингова компания.

През есента на 2018 година Саркисов употребява заема, с цел да купи няколко парцела в алпийския курорт Куршевел, където LVMH на Арно има хотел Cheval Blanc, се споделя в бележката. Някои от тези парцели са закупени посредством SNC La Fleche, компания, която Саркисов в действителност има посредством мрежа от холдингови компании, съгласно Le Monde. По-късно Арно купи SNC La Fleche, добавя изданието.

CNN не може без значение да ревизира наличието на бележката на Tracfin.

Бернар Арно е Френски предприемач, прочут най-много като ръководител и основен изпълнителен шеф на френския конгломерат LVMH, най-голямата компания за първокласни артикули в света. Кредит: Ed Alcock/eyevine/Redux Бернар Арно е френски предприемач, прочут най-много като ръководител и основен изпълнителен шеф на френския конгломерат LVMH, най-голямата компания за първокласни артикули в света. Кредит: Ед Алкок/eyevine/Redux Ед Алкок/eyevine/Redux

В изказване, което LVMH показа с CNN в събота, юристът на Арно Жаклин Лафон сподели, че „ интервенцията, която беше осъществена, с цел да разреши разширението на хотел Cheval Blanc в Куршевел, беше изцяло известна и беше осъществена в сходство със закона. Разследването, което явно продължава, няма да пропусне да потвърди това.

„ Освен това, кой може съществено да си показа, че господин Бернар Арно, който е построил водещата френска и европейска компания в продължение на 40 години, ще се заеме с пране на пари, с цел да разшири хотел? “ добави Лафонт. Тя не посочи какво включва разширението на хотела.

CNN се свърза с Тракфин и Саркисов за коментар.

Представители на Саркисов споделиха пред Le Monde, че съветският предприемач „ въобще не е забъркан персонално “ в транзакциите, свързани с хипотетично пране на пари, и че през 2018 година „ не е имало известни бизнес връзки сред двамата мъже. ”

Индексът на милиардерите на Bloomberg прави оценка чистото благосъстояние на Арно на 164 милиарда $, което го прави вторият най-богат човек в света след единствено Илон Мъск.

LVMH още веднъж е най-голямата компания в Европа по пазарна капитализация, откакто беше детронирана за малко предишния месец от датския производител на медикаменти Novo Nordisk (NVO). Компанията на Арно обгръща марки за първокласна мода и питиета като Louis Vuitton и Moet & Chandon.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР