Адвокатът Михаил Екимджиев посочи, че Клептократското мнозинство в този парламент

...
Адвокатът Михаил Екимджиев посочи, че Клептократското мнозинство в този парламент
Коментари Харесай

Адв. Михаил Екимджиев определи триадата на задкулисието. Това са: Борисов-Пеевски-Гешев

Адвокатът Михаил Екимджиев уточни, че " Клептократското болшинство в този парламент явно няма интерес от същинска промяна, която би понижила източниците за безнаказана корупция, с която те са привикнали ", тъй като съгласно Екимджиев те се хранят от това " в продължение на целия мъждив и кървясъл преход и до края на ръководството на ГЕРБ. " Адвокатът уточни, че това е основата на нежеланието да се извърши правосъдна промяна..

 

Михаил Екимджиев сподели, че корупционните практики, които " са прикривани и толерирани от прокуратурата, с помощта на които един многопартиен хайлайф се зарежда с финансов запас за въздействие и по този метод си стабилизира и увековечава ръководството ", добави той пред БНР. Екимджиев дефинира, че " Това е мнозинството по ползи и на хартиената бюлетина, и на антисъдебната промяна. " По думите му обаче в един миг, колкото и да са съществени тези ползи, те няма да устоят на външния напън.

 

Според Екимджиев са налице " мафиотски триади, структури, градени към този момент 10-12 години, които доста мъчно могат да бъдат разградени ", така като  " Политическа партия официално имаха парламентарно болшинство, официално държаха изпълнителната власт, само че под тях служите ги саботираха и торпилираха. Те действително не можеха пълноценно да упражняват политическата власт. Те бяха с вързани ръце, с вързани очи от време на време ", съобщи Екимджиев.

 

Екимджиев назова Борисов - Пеевски - Цацаров/Гешев " най-важната триада на задкулисието ", тъй като " Явно има някаква омерта, зад закони, зад конституция, зад публичен интерес тези хора взаимно да си пазят гърбовете. "

 

Адвокат Екимджиев ги дефинира като " гениални илюзионисти ", тъй като: " На пръв взор показват проевропейско, проатлантическо държание. Докато се правеше на евроатлантик, Борисов обезпечи построяването с наши пари на съветския газопровод, който се оказа доста значима логистична частица в подготовката на войната против Украйна. Докато се правеха на евроатлантици, първо Цацаров, а по-късно и Гешев, проспаха атентатите против Емилиян Гебрев. " Когато гърмяха военните хранилища в България Цацаров и Гешев обменяха преден опит с основния прокурор на Русия - Чайка, уточни още Екимджиев.

 

 

Относно заявената евроатлантическа ориентировка на основния прокурор, Михаил Екимджиев акцентира: " Това е неговият илюзионистки сексапил и гений. Той понякога пуска пушилка с някакви дребни русофилски шпионски игрички. Това е пушилката, това е заблудата. Гешев отхвърли да проверява построяването на съветския поток в България, отхвърли да проверява КТБ и разграбването ѝ. Ключови детайли от българската стратегическа инфраструктура се получават под носа на нашите служби и на основния прокурор. "

" На напред във времето има декларативно съдействие с Европейски Съюз и НАТО, а в това време омертата и тази непоклатима триада Бойко Борисов -  Гешев - Пеевски и техните съветски ортаци продължава да си работи безотказно ", разяснява Екимджиев. Според него: " Главно поради Гешев ни беше хлопната вратата за Шенген ", счита юристът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР