Адвокат Росен ДимитровСпоред практиката на съдилищата обезщетението на неимуществените вреди,

...
Адвокат Росен ДимитровСпоред практиката на съдилищата обезщетението на неимуществените вреди,
Коментари Харесай

Адвокат Росен Димитров: Колко е печелил на последната си работа „потърпевшият“, след като за 2-3 часа страдание, породено от чужди думи претендира 500 000 лева?


Адвокат Росен Димитров

Според практиката на съдилищата компенсацията на неимуществените вреди, породени вследствие на закононарушението клюка, варира в диапазона на 1000 – 3000 лв..

Тези неимуществени вреди са нескончаем стрес, безпокойствие, бодърствуване за седмици, накърнен авторитет и други такива, породени на потърпевшия.

В изключителни случаи сумата може да надвиши нищожно посочения размер!

Да предявиш цивилен иск за половин милион лв. (500 000) единствено няколко часа след твърдяното значително закононарушение е необикновен случай.

Това значи, че потърпевшият е имал дискомфорт, траял цели 2-3 часа, от изричането на позорните и неистинни думи (клеветата) до завеждане на делото, които прави оценка на половин милион!

Освен чутовната безочливост и безпримерна тъпотия на тъжителя (пострадалият) се слагат и въпросите: за какъв брой пари е работил той – какъв брой е печелил на последната работа, откакто за 2-3 часа страдалчество, подбудено от непознати думи претендира 500 000 лв.?
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР