Адвокат Николай Хаджигенов, защитник на бившия кмет на район Младост“

...
Адвокат Николай Хаджигенов, защитник на бившия кмет на район Младост“
Коментари Харесай

Адвокат Хаджигенов е изпратил молба за помилване на Иванчева

Адвокат Николай Хаджигенов, бранител на някогашния кмет на регион „ Младост “ Десислава Иванчева, е изпратил молба до президента за помилването ѝ. Той разгласи това в изявление за предаването „ Тази заран “ по bTV.

Иванчева през вчерашния ден беше отведена , откакто стана ясно, че Върховният касационен съд (ВКС) ѝ е дал 6-годишна ефикасна присъда. Решението е дефинитивно.
Делото е за корупция – пожелан и получен рушвет от 75 000 евро. Ефективни присъди са постановени и за другите двама подсъдими – Биляна Петрова получава 5 години затвор, а Петко Дюлгеров – 4 години.
Иванчева и Петрова бяха зрелищно задържани на 17 април 2018 година пред Спортната палата в София. Акцията се ръководеше персонално Иван Гешев, по това време началник на Специализираната прокуратура. 
Преди година Десислава Иванчева . Засега детето остава при нейната майка.   На въпроса дали в молбата за опрощение се базира на това, че тя оставя малко дете Хаджигенов отговори: „ Това, върху което съм подчертал, е правораздаването. Това е част от борбата за правораздаване “.
„ В един естествен свят Иванчева щеше да е при вас оня ден (в студиото на bTV), а Борисов в пандиза. Доколкото у нас светът не е естествен, стана противоположното “, разяснява Николай Хаджигенов.
Той призна, че не знае президентът, който е делегирал това право на вицепрезидента, какъв брой молби за опрощение е почел за последните години. Той посочи, че при опрощение присъдата не се анулира, просто Десислава Иванчева няма да лежи в по тази причина.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР