Коалицията на германския канцлер Олаф Шолц претърпя съкрушително поражение на

...
Коалицията на германския канцлер Олаф Шолц претърпя съкрушително поражение на
Коментари Харесай

Тежко поражение за управляващите в Германия на евроизборите, според exit poll

Коалицията на немския канцлер Олаф Шолц претърпя съкрушително проваляне на изборите за Европейски парламент. И трите партии в неговото държавно управление изостанаха от консерваторите и крайната десница, демонстрират екзитполовете.

Социалдемократите на Шолц получават най-лошия си резултат в историята си - 14%, изоставайки от втората по мощ последна десница - Алтернатива за Германия /АзГ/ - с сред 16 и 16,5% и много зад консервативния блок Християндемократически съюз /ХДС/-Християнсоциален съюз /ХСС/ с 29,5%, сочат екзитполовете, оповестени от националните малките екрани ARD и ZDF.



Коалиционните сътрудници на Шолц „ Зелените “ остават с едвам 12-12,5% поддръжка, а демократичната Свободна демократическа партия печели 5 на 100 от гласовете. |

„ Това е доста горчив резултат за нас “, съобщи Кевин Кюнерт, общоприет секретар на социалдемократите, като добави, че партията му ще би трябвало да прегледа какво е сбъркала в акцията си.

Ако резултатите се потвърдят, те ще окажат спомагателен напън върху изпадналата в усложнение коалиция на Шолц месеци преди районните избори в няколко източни немски провинции, където се чака АзГ да завоюва най-вече гласове.

Откакто пое властта през декември 2021 година, държавното управление на Шолц изпада в рецесия след рецесия.

То трябваше да се бори с нахлуването на Русия в Украйна и последвалата енергийна рецесия, която потопи Германия в криза.

Макар че в този момент стопанската система се радва на по-добри вести, възобновяване към момента е нежно.

Недоволството на гласоподавателите остава високо по въпроси от законите за климата до съкращаването на разноските, а престъпността и имиграцията са все по-притеснителни за обществото.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР