Адвокат Ивета Анадолска коментира нашумялата от преди няколко дни тема

...
Адвокат Ивета Анадолска коментира нашумялата от преди няколко дни тема
Коментари Харесай

Ето кой може да осъществява контрол над хората, представящи се за ясновидци

Адвокат Ивета Анадолска разяснява нашумялата от преди няколко дни тематика с ясновидците и тяхната активност. Тя обясни по какъв начин може да бъде реализира надзор върху хората, представящи се за такива.
Миналата седмица стана ясна историята на мъж, който твърди, че е дал 142 000 лева на ясновидка за повреждане на черни вълшебства. По думите му изчистването коства 1000 лева, като в началото би трябвало да се създадат три процедури. Така автоматизирано първата такса става 3000 лева Мъжът разясни, че изработката на бяла магия му коствала 6000 лева За да заплати услугите, дал всичките си спестявания и изтеглил няколко заема.  
По думите на юриста такива случаи могат да бъдат преследвани от прокуратурата.
„ Аз съм скептична във връзка с метода, по който се действа с предварителната прокурорска инспекция по Закона за правосъдната власт, какъвто очевидно е казусът. Има предписан отвод да се образува досъдебно произвеждане, защото в този метод на следствие се събират единствено данни, които са с много по-стеснени благоприятни условия. При формирано досъдебно произвеждане могат да бъдат събрани доказателства, които в този случай евентуално ще са все косвени, само че би трябвало да водят до единствения вероятен извод, че въпросната ясновидка е направила машинация ”, разяснява Анадолска.
Според нея в съответния случай, даже да беше формирано досъдебно произвеждане от прокуратурата, отново възможностите за доказване на закононарушение щяха да бъдат дребни.
„ Но не са и оскъдни. Да, мъжът е дал парите непринудено, само че става дума за измамата като закононарушение – за това, че тя го е въвела в илюзия с обещанията за повреждане на черна магия и лечение. По метода, по който заблуждаваш индивида, ти го мотивираш да се разпореди с тези суми ”, добави още Ивета Анадолска.
Тя уточни, че сходно закононарушение се санкционира с 1 до 6 години затвор. По думите ѝ сега има формирани каузи и импортирани обвинителни актове против хора, представящи се за ясновидци.
Адвокатът предложи хората, които се обръщат към гадатели, тя споделят това със свои близки, с цел да има най-малко косвени доказателства за целия развой, през който минават.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР