Адриан Андреев детронира украинеца Олексий Крутих на турнира по тенис

...
Адриан Андреев детронира украинеца Олексий Крутих на турнира по тенис
Коментари Харесай

Страхотен Адриан Андреев детронира шампиона на турнира във Валенсия

Адриан Андреев детронира украинеца Олексий Крутих на шампионата по тенис на клей от сериите " Чалънджър " във Валенсия (Испания), откакто преодоля сет пасив и пет точки закъснение в тайбрека на третия сет за победа с 2:6, 6:2, 7:6 (5) в мач от първия кръг.

Това бе втора победа на Андреев тази година против Крутих, откакто българинът го надделя в Брест със 7:6(4), 7:6(4).

Мачът не стартира добре за Андреев, който взе единствено едно разиграване на личен сервис в първия гейм и позволи пробив. Ситуацията се повтори и за втория брейк на украинеца в петия гейм, а частта приключи при 2:6, откакто Андреев не съумя да осъществя две топки за пробив.

Българинът, който е с 25 места зад украинеца в международната класация за мъже, отговори с отличен втори сет. Той не разреши на Крутих да стигне до разиграване за пробив и от своя страна записа два в шестия и осмия гейм за 6:2.

Двамата тенисисти бяха безгрешни на личен сервис в последния трети сет и стигнаха до тайбрек. В него Андреев отстъпи три мини-пробива за пет точки задатък за Крутих, само че българинът завоюва идващите седем разигравания и осъществя огромен поврат до 7:5.

Мачът от първия кръг във Валенсия продължи 2:32 часа.

Във втория кръг Андреев ще срещне опитния французин Пиер-Юг Ербер, който заема 250-о място в ранглистата на АТП и е с 12 позиции пред българина.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР