Адолфо Констанзо е човек с много лица и най-вероятно нито

...
Адолфо Констанзо е човек с много лица и най-вероятно нито
Коментари Харесай

Адолфо Констанзо – черният магьосник на картелната индустрия в Мексико

Адолфо Констанзо е човек с доста лица и най-вероятно нито едно от тях няма да ви хареса. Роден през 1962 година в Маями, дете на кубинска майка, избягала през страната по-рано и останала вдовица, Адолфо няма доста време да се радва на детството си. Майка му го реалокира за близо 10 години в Пуерто Рико, където се омъжва за втория си брачен партньор и по-късно още веднъж се връщат в Маями.

В най-ранна възраст, той се среща с забавните страни на света и нито една от тях не е толкоз очарователна. Житейският му път го среща с католицизма, по-късно с опиатите, след това доближаваме до равнището на набожен водач и най-после приключваме със серийни убийства.

Когато Адолфо идва на бял свят, неговата майка дава обещание да го отгледа с религия и даже се заклева, че ще построи мощна връзка сред момчето и Бог. Следва покръстване в католическа черква, както вършат и доста други имигранти от Малката Хавана, постоянно посещаване на църквата при всеки комфортен миг – неделната работа е закон. Въпреки това към фамилията се въртят странни клюки. Кварталните митове обвързват майката в изповядване на афроамериканската вяра Сантерия, която комбинира афро-кубински корени и се обвързва с някои детайли на католицизма.

На 14-годишна възраст Констанзо се среща с локален вълшебник. Неговите практики и търговия с домашно приготвени медикаменти и билки е съумяла да го направи доста богат. Бедността следвала младежа като сянка и както се досещаме, той към този момент търсил разнообразни разновидности за триумф. Един от всички тях е точно с опознаването на тъмната страна на въпросната вяра. Според някои източници, Адолфо по-късно оставял най-различни мъртви животни по вратите на своите съседи, както и в общите елементи на постройките. Тийнейджърските му години не престават с проучване на магия, само че водят и до няколко ареста за дребни обири в магазини за хранителни артикули. Очевидно магията към момента не плащала толкоз добре.

 CULT LEADER CONSTANZO

Снимка: Wikipedia

Като добре изглеждащ мъж, Адолфо отпътува за Мескико и стартира да работи като модел. Именно там събира и първите си окултни почитатели. Йорге Монтес и Мартин Куинтана са измежду любимците, които хранят топли усеща и попадат под въздействието на мощната харизма на новия избавител. Следват и още доста други хомосексуални връзки, с които вярата се сплотява. През останалото време се употребяват карти таро за предсказания. През 1984 година Адолфо отваря и малко магазинче в града, което носи спомагателна популярност и различаване, както измежду новите миряни, по този начин и измежду наркодилърите. Повечето литургии се случват благодарение на опиати, а в случай че се съберат към 4500 $, всеки може да взе участие в специфична гала, завършваща съвсем постоянно с жертвоприношения.

Интересен факт е, че множеството почитатели са точно дилъри, които желаят да имат отбрана от властта. Ценоразписът също е добър. Всеки може да закупи най-обикновен петел за 6 $ или да заплати към 3100 $ за бебе лъвче. Един от дилърите заплаща сумата от 40 000 $ в границите на 3 години. Какво тъкмо са убивали, това към този момент не е известно. На вратата му постоянно са най-обикновени дилъри, само че също по този начин идват и известни картели, притежатели на нощни клубове, някои полицейски инспектори и други звезди от незаконния свят. След всяка гала, пролятата кръв е задоволителна за протекция в избран период, а цената дефинира времето. Най-верните му хора ще разравят гробове, предоставяйки скъпи човешки кости за ритуалите. За страдание, даже това не е задоволително.

Около 1987 година Констанзо е минал дългия път по опознаването на картите таро. Приходите са разрешили да живее освен пищно, само че и да се впусне в едно забавно занимание – колекционирането на първокласни коли. Протекцията от приятелите разрешава да стартира и бизнес с опиати, като в подмяна разплаща с вяра и религия. Най-редовните и мощни клиенти са семейството Калзада – представители на един от най-големите картели в страната. Връзката се случва по обичайния метод – дилърите и представителите на семейството желаят защитни вълшебства и Адолфо ги прави. Цената обаче е меко казано впечатляваща. Дали окултните способи са помогнали или просто наркотичната вълна е превзела страната, това не можем да знаем, само че през идващите три години тъкмо този картел ще се къпе в злато.

 gettyimages-517443250-594x594

Суеверията пък ще се заплатят в суми от милиони долари, превеждани по сметките за черна магия. Адолфо получава толкоз доста защита, че на негово разположение постоянно има една дребна войска, която да разчисти всички проблеми. Един ден се стига до забавен спор и откакто новите претенции на Адолфо – най-вероятно за пари – са отхвърлени, 6 от най-важните членове, в това число и водачът – изчезват. В едно от всичките предания, Адолфо споделя, че в случай че се направи специфичен обред с кости, желязо и кръв, човек може да призове мощни духове, които да правят всичко належащо за своя стопанин. По това време мексиканските картели толкоз доста се опасяват, че избират да бъдат заровени на секрети местоположения, с цел да не бъдат поробени от Адолфо.

Мексиканската полиция открива телата на изчезналите членове и вижда, че липсват някои елементи от тялото. Взети са пръсти, палци, сърцето, тестисите, гръбнаците и даже мозъците на някогашните сътрудници. Очевидно е, че краят на книгата към този момент се пишел. Подобни дейности доста елементарно щели да свържат името на този избавител с картелът и резултатът въобще не просрочен. По-лошото е, че никой не знае какъв брой тъкмо е броят на жертвите на Адолфо Контанзо. Според полицейските архиви, убитите са почти 23-ма, само че по показания могат да бъдат доста повече, въпреки и да липсват доказателствата. Голяма част от доказаните жертви са открити или най-малко техни остатъци, само че откакто Адолфо отхвърля да показа кои са, разследването е в задънена улица.

Повечето убити са дребни мошеници, които идват за по-добър живот и откакто към този момент имат проблеми с властта, те по този начин и не търсят помощ, до момента в който месията ги оплита добре в мрежата си и най-после не ги убива. Защо полицията не прави нищо? След като множеството са нарушители и дилъри, които се разчистват едни-други, управляващите решили, че няма смисъл да им пречат. Ако би трябвало да бъдем почтени, стотиците фенове на Адолфо също би трябвало да получат присъда, откакто точно те доставят хората за жертвоприношение. Положението излиза от надзор през 1989 година Адолфо декларира, че желае да пожертва англичани.

 gettyimages-517443240-594x594

Последователите отиват в американско общежитие в Тексас, взимат колкото се може повече хора, товарят ги в гранични таксита и отпътуват. Това е последната капка от търпението. Един от всички студенти, който е взет по пътя е Марк Килрой, неговите родители незабавно звънят в полицията и стартира търсене. Американски, мексикански управляващи, даже жителите се включват в следствието. Марк умира в мексиканско имение, откакто е малтретиран няколко дни и най-после намира гибелта си с съдбовен удар от мачете. През април мексиканската полиция залавя малък дилър на марихуана. След разпита, той дава обещание да ги заведе на дяволската игрална площадка, където се случват всички ритуали. Там измежду голямо количества опиати, стартират да изплуват и други забавни секрети.

Криминолозите откриват човешка кръв, остатъци, облекла и всевъзможни други детайлности. Макар и ранчото от дълго време да не е населявано, то е олтарът на целия фетиш и тъкмо тук се случват всички лудости. Там откриват и един резервоар с човешки остатъци, както и частите на Килрой. Останалите са заровени в плитки гробове за чакалите и другите диви животни. След събирането на малко повече данни, служителите на реда най-сетне откриват Адолфо в дребен апартамент в Мексико.

 gettyimages-515432458-594x594

Въпреки многочислените опити да го накарат да се съобщи, Адолфо отхвърля.  Когато управляващите нахлуват, от другата страна се чува единствено един изстрел. Той е създаден от негов последовател, който бил инструктиран да го убие и да не го предава жив. Няма данни за мистичните сили на Адолфо употребявани за връзка с отвъдното, няма и по какъв начин да знаем, само че сигурно се е радвал на благоденствие и задоволително въздействие върху най-тъмните кръгове на незаконния свят.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР