Администрацията на президента Джо Байдън обсъжда с партньорите на САЩ

...
Администрацията на президента Джо Байдън обсъжда с партньорите на САЩ
Коментари Харесай

САЩ готвят план за реагиране, ако Русия употреби ядрено оръжие в Украйна

Администрацията на президента Джо Байдън разисква с сътрудниците на Съединени американски щати проект за реагиране при положение на радикални дейности от страна на Руската федерация като приложимост на нуклеарно оръжие в Украйна. Това съобщи посланикът на Съединените щати в Киев Бриджит Бринк в изявление за " Европейская истина ".

" Президентът Байдън ясно съобщи, че потреблението на нуклеарно оръжие ще е неприемливо и ще докара до съществени последици... Ние работим над това и в Съединени американски щати, и обсъждаме дружно с сътрудниците по какъв начин да постъпим в отговор на такива дейности, които биха били безусловно неприемливи. " – разяснява Бринк. 

Тя добави, че съгласно Съединени американски щати обстановката към Запорожката АЕЦ е рискова и Вашингтон поддържа предлагането за основаване на демилитаризирана зона и връщането на централата напълно под украински надзор.

На 17 септември президентът Джо Байдън съобщи, че  е предизвестил съветския президент Владимир Путин за съществени последици, в случай че Русия използва нуклеарно оръжие.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР