Администрацията на новия канцлер на Германия Олаф Шолц подкрепя проекта

...
Администрацията на новия канцлер на Германия Олаф Шолц подкрепя проекта
Коментари Харесай

Новият канцлер Шолц може да спре Северен поток 2”

Администрацията на новия канцлер на Германия Олаф Шолц поддържа плана за газопровод " Северен поток 2 ", само че може да го блокира при положение на предполагаем боен спор сред Русия и Украйна, оповестява „ Файненшъл таймс “, базирайки се на свои източници.

" Администрацията на Шолц ще обмисли опцията за прекъсване на " Северен поток 2 " при положение на възходяща опасност от съветска инвазия в Украйна ”, настояват източници, близки до новото немско държавно управление пред вестника.

В материала се отбелязва, че новото немско управление като цяло поддържа съветския план за газопровод.

Уточнява се, че сходна мярка се преглежда като част от по-широк лист с вероятни строги западни наказания против Русия.

" Северен поток 2 " е газопровод с потенциал 55 милиарда кубически метра годишно от съветското крайбрежие през Балтийско море до Германия. Понастоящем той се ръководи от Nord Stream 2 AG, чийто единствен акционер е Газпром.

Москва нееднократно е заявявала, че " Северен поток 2 ", на който интензивно се опълчват Съединени американски щати и Украйна е търговски план, който е от изгода както за Русия, по този начин и за Европа, и приканва да се спре споменаването му в подтекста на всякакво политизиране.

Москва също по този начин неведнъж отхвърли обвиняванията в " експанзия ", като акцентира, че не заплашва и не има намерение да атакува никого. Според Кремъл Западът употребява тези изказвания като предлог да разположи повече военно съоръжение на НАТО покрай съветските граници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР