Администрацията на бившия американски президент Барак Обама е осуетила тайна

...
Администрацията на бившия американски президент Барак Обама е осуетила тайна
Коментари Харесай

Обама осуетил тайна операция на ЦРУ и DEA срещу Хизбула заради Иран

Администрацията на някогашния американски президент Барак Обама е осуетила загадка интервенция на американски специфични служби против подкрепяната от Иран радикална ислямистка ливанска формация " Хизбула ", с цел да избегне проблеми с тогава внимателно договаряното нуклеарно съглашение с Иран, оповестява " Политико ".

Според информацията Белият дом директно е попречил дейностите на американската специфична работа за битка с наркотрафика DEA да се бори с интервенциите на " Хизбула " за трафик на опиати и оръжие.

" Хизбула " е публично избрана от Държавния департамент на Съединени американски щати като терористична формация. Операцията против " Хизбула " под кодовото име " Проект Касандра " е почнала през 2008 година, откакто DEA получили задоволително доказателства за еволюцията на " Хизбула " от военна и политическа организация в Близкия изток в пълномащабна интернационална незаконна организация, която контрабандира муниции и опиати - измежду други противозаконни действия.

Уточнява се, че сътрудниците на DEA са проследявали незаконната активност на " Хизбула " в продължение на 8 години, като са станали очевидци на пране на пари и контрабанда на кокаин посредством постоянни колета. Доказателствата свидетелстват за обстоятелството, че членове на " Хизбула ", както и последователи на групировката в Иран са били забъркани в тайните, незаконни дейности.

Ала Белият дом при ръководството на Обама се твърди, че е сложил голям брой трудности пред ДЕА в битката ѝ против " Хизбула ", като финансовото и правосъдното министерство са попречили сътрудниците на службата да подхващат дейности против ливанската формация.

Централното разследващо ръководство (ЦРУ) също е било притиснато да ограничи ограниченията си против " Хизбула " във въпросната загадка интервенция. Това е разкрил някогашен чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ пред " Политико ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР