Администрацията на Белия дом забрани на четирима американски журналисти да

...
Администрацията на Белия дом забрани на четирима американски журналисти да
Коментари Харесай

Белият дом забрани на US журналисти да отразяват срещата на Тръмп и Ким

Администрацията на Белия дом забрани на четирима американски публицисти да отразяват срещата на Доналд Тръмп със севернокорейския водач Ким Чен-ун с претекста, че на предходните срещи сред двамата са задавали въпросите си на прекомерно висок глас, оповестява „ Вашингтон Пост”.

Става дума за кореспонденти от „ Асошиейтед Прес”, „ Блумбърг”, „ Лос Анджелис Таймс” и „ Ройтерс”, които няма да имат право да участват на вечерята на държавните глави. Сред въпросите, които явно са разгневили Тръмп през последните няколко часа, е този за свидетелството пред Конгреса на някогашния му юрист Майкъл Коен.
Доналд Тръмп и Ким Чен-ун се срещат в Ханой Във Виетнам към този момент са подготвени с подаръците за двамата водачи
Първоначално на вечерята бяха позволени единствено фоторепортери и тв екип. Последва скандал, след който представителят на Белия дом Сара Сандърс разрешила единствено на един кореспондент да влезе – Вивиан Салама от „ Уолстрийт Джърнъл”, която не е задавала въпроси по време на вечерята. Американското издание отбелязва, че в това време най-малко двама севернокорейски публицисти са отразявали събитието.

АП реагира остро на „ опитите на Белия дом да ограничи достъпа до президента”. Само ден по-рано спонтанният интернационален пресцентър в Ханой беше съвсем принудително изместен, откакто се оказа, че е тъкмо в хотела, където е настанена делегацията на КНДР.

Тръмп постоянно е споделял, че не утвърждава журналистическите въпроси по време на общи фотоси със международни водачи, като ги счита за неуважителни. Освен това, той е безусловно във война с множеството огромни медии оттатък Океана.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР