Администрацията на Байдън промени режима на лицензи за американските компании,

...
Администрацията на Байдън промени режима на лицензи за американските компании,
Коментари Харесай

И Байдън увеличава санкциите срещу Huawei

Администрацията на Байдън промени режима на лицензи за американските компании, търгуващи с Huawei, с което стокообменът към китайската компания се стяга още повече, съобщи Reuters. Новите правила ще нанесат удар върху доставчиците на технологии, които могат да се употребяват за производството на 5G устройства.

Промяната в регулацията е много необятно написана, като съгласно новата формулировка се блокират стоките, употребявани " с или в устройства с 5G ". Това значи, че дори технологиите да не са категорично свързани със идващото потомство мрежи, те въпреки всичко няма да получават позволение, в случай че ще се употребяват в устройства, способни да оперират с тях.

Мерките обаче ще обиден и търговците, които към този момент имат получени лицензи от регулаторните органи в Съединени американски щати, само че нито от администрацията, нито от Huawei са коментирали пред изданието.

Според новите правила ще е още по-трудно да се получи лиценз за търговия с китайската компания, която е в черния лист на Съединени американски щати поради връзките си с армията на комунистическата страна от 2019 година

Преди кабинетът на Доналд Тръмп да слезе от власт, за лиценз аплайваха общо 120 американски компании, от които единствено четири получиха позволение за търговия с Huawei в размер на общо 20 млн. $. Сред тези, на които документът беше отхвърлен, бяха бизнеси, свързани с производството на памети, слушалки и микрофони и мрежови приложения.

Обикновено лицензът за търговия с китайската компания, издаван от администрацията, е със период на деяние от четири години, като за последните две години е дадена зелена светлина за стокообмен в размер на общо 87 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР