Администрацията на Байдън е изправена пред тест, за да докаже

...
Администрацията на Байдън е изправена пред тест, за да докаже
Коментари Харесай

Назря моментът САЩ да докаже, че е готов да търси отговорност от Пекин, но дали ще го стори?

Администрацията на Байдън е изправена пред тест, с цел да потвърди решимостта си да предприеме наказателни дейности по отношение на Пекин, откакто Гвиана промени решението си за отваряне на тайванско посланичество под натиска на комунистически Китай.

В четвъртък (04 февруари) Министерство на външните работи на Тайван съобщи, че страната ще отвори „ Тайвански офис “ в Гвиана. Този ход бе добре признат от посолството на Съединени американски щати в Гвиана, като бе емфатичен и напредъкът в развиването на южноамериканската страна въз основа на „ споделени демократични полезности, бистрота и взаимо почитание “.

По време на конференция същия ден представителят на китайското външно министерство Уанг Уенбин се обърна към Гвиана с апел неотложно да предприеме стъпки, с цел да „ поправи грешката си “, да се придържа към принцип „ Един Китай “ и в същото време да се въздържа от всевъзможен тип формален продан с Тайван, с цел да избегне отрицателни последствия.

Правителството на Гвиана чинно извърши нареждането, като разгласява изказване, в което съобщи, че се придържа към правилото „ Един Китай “ и че връзките му с комунистическата страна остават непокътнати. В изказването се акцентира, че държавното управление няма никакви дипломатически връзки с Тайван и че е прекратило договорката.

В отговор Министерство на външните работи в Тайван посочи, че и двете страни са се съгласили да създадат обществено известие за новото посланичество, като акцентира, че сходен жанр „ тормоз “ от страна на Пекин разкрива още повече „ злата му природа “.

Този случай ще ревизира готовността на администрацията на Байдън да наложи закона за Тайпе, който е основан точно, с цел да противодейства на такава насила от страна на Китай за спиране на връзките на Тайван.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР