Администрацията на американския президент Джо Байдън в четвъртък отпусна 36

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън в четвъртък отпусна 36
Коментари Харесай

Байдън отпуска 36 млрд. долара за пенсии

Администрацията на американския президент Джо Байдън в четвъртък отпусна 36 милиарда $, с цел да предотврати съкращения на пенсиите на почти 357 000 синдикални служащи и пенсионери. Това е най-голямата федерална премия от този тип, съгласно изказването на Белия дом, представено от CNN.

Финансирането идва от Американския избавителен проект , федерален пакет за помощ при пандемия, признат от Конгреса през 2021 година, който разреши на някои затруднени пенсионни проекти на доста работодатели да аплайват за финансова помощ.

Парите, оповестени в четвъртък, отиват в Централния щатски пенсионен фонд, който изпитва финансови усложнения от доста години. Частният пенсионен фонд покрива служащи и пенсионери от повече от 1000 компании в редица промишлености, в това число складови служащи, строителни служащи и преработватели на храни. Повечето от пенсионерите му са водачи на камиони.

Без притока на пари служащите и пенсионерите във фонда бяха изправени пред понижения на компенсациите от почти 60% през идващите няколко години. Сега, с премията от 36 милиарда $, се чака фондът да може да изплаща цялостните компенсации най-малко до 2051 година

По времето, когато беше признат Американският избавителен проект, повече от 200 пенсионни проекта на няколко работодателя се бореха да продължат да изплащат пенсионните компенсации, които служащите са спечелили.

Обикновено, когато фонд с голям брой работодатели като Central States свърши парите, държавен осигурителен фонд, наименуван Pension Benefit Guaranty Corporation или PBGC, се включва, тъй че пенсионерите към момента да получават отчасти обезщетение. Но самата PBGC беше незадоволително финансирана и се очакваше да изпадне в неплатежоспособност през 2026 година

Финансирането от Американския избавителен проект разреши на PBGC да утвърди 37 заявки за облекчение за пенсионни проекти , които или към този момент са били неплатежоспособни, или се чака да изчерпят парите си в близко бъдеще, съгласно комисията по обучение и труд в Камарата на представителите.

Облекчението е икономисало над 550 000 пенсии и е защитило близо 2000 работодатели.

" Благодарение на Американския избавителен проект ние осигурихме историческа победа, която съблюдава обещанията, дадени на пенсионерите, избавя бизнеса от банкрут и защищава данъкоплатците от още по-голямата цена на пенсионния колапс на доста работодатели ", сподели в изказване представителят на демократите от щата Вирджиния Боби Скот, ръководител на комисията на Камарата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР