Административният съд в София обяви ареста на бившия финансов министър

...
Административният съд в София обяви ареста на бившия финансов министър
Коментари Харесай

Арестът на Владислав Горанов е незаконен


Административният съд в София разгласи ареста на някогашния финансов министър Владислав Горанов за противозаконен. Представителят на Софийската градска прокуратура смята касационната тъжба за неоснователна, а обжалваното решение на Софийския областен съд - за вярно, обосновано и законосъобразно. Според съда няма данни за осъществено закононарушение сега на издаване на заповедта за арест на Горанов.

" Настоящата инстанция не споделя релевираното в касационната тъжба несъгласие, че са били налице данни за осъществено закононарушение все още на издаване на процесната заповед ", се споделя в решението на Софийския административен съд (САС), представено от БГНЕС.

САС споделя и извода на Софийския областен съд " за незаконност на оспорената заповед заради несъответствието с задачата на закона и нарушаване на правилото за пропорционалност по член 6 Административнопроцесуален кодекс ".

Решението на съда е дефинитивно. Бившият финансов министър беше арестуван на 17 март дружно с водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов и медийния консултант Севдалина Арнаудова. От Министерство на вътрешните работи обясниха, че следствието е по сигнал на Гражданското съдружие БОЕЦ, обвързван със фотосите с пачки евро и златни кюлчета, както и с изказвания на Васил Божков, че е бил изнудван да заплаща подкупи на Борисов. Тримата останаха в ареста за 24 часа, след което бяха освободени. След това Софийският областен съд (СРС) разгласи за противозаконни задържанията и на тримата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР