Административният съд в Пазарджик отмени като незаконосъобразна заповедта за уволнението

...
Административният съд в Пазарджик отмени като незаконосъобразна заповедта за уволнението
Коментари Харесай

Съдът отмени уволнението на бившия шеф на полицията в Пловдив Йордан Рогачев

Административният съд в Пазарджик анулира като незаконосъобразна заповедта за уволнението на някогашния шеф на полицията в Пловдив Йордан Рогачев. Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховен административен съд.

" Аз съм единственият уволнен от министър Бойко Рашков шеф, другите сътрудници се съгласиха да минат на по-ниски длъжности. Продължавам да настоявам, че освобождението ми беше политическо. Всичко ще стане ясно, ще се боря до дъно ", съобщи за " 24 часа " Рогачев. И отхвърли да разяснява повече, защото решението е на първа инстанция. Попитан с какво се занимава, той отговори, че в момента се грижи за децата си, които са дребни.

Директорът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Пловдив Йордан Рогачев беше дисциплинарно уволнен със заповед от Бойко Рашков на 16 август.

Още в първите дни след встъпването му в служба Рашков разпореди инспекции в пловдивската дирекция, а служители на реда от 3-то РПУ бяха задържани. Тогава Йордан Рогачев беше в болничен, а след приключването му излезе в отпуск по бащинство. Последва заповед на вътрешния министър за отстраняването му, която по-късно административният съд в Пазарджик отмени
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР