Административният съд /АС/ в Бургас ще разгледа внесения от Окръжната

...
Административният съд /АС/ в Бургас ще разгледа внесения от Окръжната
Коментари Харесай

Съдът в Бургас ще разгледа протеста, с който се иска да бъде прогласено за нищожно строителството в Алепу

Административният съд /АС/ в Бургас ще прегледа импортирания от Окръжната прокуратура в града митинг, с който се желае да бъде прогласено за незначително строителното позволение, даващо право за осъществяване на строителни действия в предпазената околност "Алепу ". Съдебното съвещание е планувано за на следващия ден, от 11.00 часа. Това оповестиха от Апелативен съд в Бургас.

Припомняме, че на 5 юни тази година Върховната административна прокуратура /ВАП/ сезира Дирекцията за народен строителен надзор /ДНСК/да извърши незабавна инспекция за законността на градежа и да даде систематизиран отчет. Строителният обект се намира сред нос "Свети Тома " и така нататък "Шофьорски плаж " в предпазената околност.

Още 23 градежа са планувани в предпазената околност Алепу

В получения от ДНСК отчет се сочи, че през февруари 2018 година от основния проектант на Община Созопол е издадено позволение за градеж на сдружението "Алепу Вилидж " за "укрепване на свлачище " в местността "Алепу ". През септември същата година основният проектант на общината е издал на същото сдружение ново позволение за етапно строителство - първи стадий - "укрепване на свлачище " и втори стадий - "курортен комплекс ", осведомиха от Апелативен съд в Бургас. От там показаха, че в хода на инспекцията от ДНСК е открито, и че през октомври 2018 година с решение на основния проектант на Община Созопол е вписан и нов възложител, който не попада като подобен в двете строителни позволения.

След разбор на всички получени материали от ВАП, съобразявайки, че разрешението за градеж /РС/ е самостоятелен административен акт, а влязлото в действие районен съд не предстои на анулация съгласно член 156 алинея 5 от Закон за устройство на територията, се заключава, че всяко последващо такова, засягащо същия аграрен парцел и участници, е незначително. По тези съображения, в следствие от взаимната работа и след приемане на материали от ВАП, Окръжната прокуратура в Бургас внесе в Административния съд в града митинг, който цели да бъде оповестено за незначително разрешението за градеж на името на "Алепу вилидж ". Протестът следва да спре и осъществяването на районен съд, показаха от Апелативен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР