Административният директор на Левски Йоана Чолакова е с повдигнати обвинения

...
Административният директор на Левски Йоана Чолакова е с повдигнати обвинения
Коментари Харесай

Административният директор на "Левски" е с повдигнато обвинение от прокуратурата

Административният шеф на " Левски " Йоана Чолакова е с повдигнати обвинявания от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група с началник Васил Божков. Специализираният съд сега гледа настояването за взимане на мярка за неотклонение " Задържане под стража ".

Чолакова е на работа в клуба от март 2019 година, когато Васил Божков посредством компаниите към него се ангажира с издръжката на " Левски ".

Преди това Чолакова е била в Надзорния съвет на " Холдинг пътища ", демонстрира информация в Търговския указател.

В момента обвързваният със собствеността на клуба Васил Божков обитава в Обединените арабски емирства, откъдето прокуратурата чака да бъде екстрадиран. С промени в законодателството страната иззе лотарийния му бизнес, а прокуратурата го упреква за 11 закононарушения, сред които насила, изнудване, опит за рушвет на длъжностно лице, търговия с въздействие, държане и отчуждаване на културни полезности, изнасилвания и убийства.

Миналата седмица беше повдигнато обвиняване и на брачната половинка на Васил Божков Елена Динева, съгласно прокуратурата тя е била член на проведената незаконна група на мъжа си.

В понеделник беше арестуван и синът на предприемача с ползи в хазарта Антон Божков. Той също е с повдигнато обвиняване за пране на пари.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР