Административните услуги на близо 20% от българските общини вече са

...
Административните услуги на близо 20% от българските общини вече са
Коментари Харесай

Услугите на 1/5 от общините вече са в смартфона

Административните услуги на близо 20% от българските общини към този момент са налични за жителите непосредствено през смарт телефона посредством потребление на мобилното приложение " Евротръст " (Evrotrust), което разрешава отдалечено изпращане и сключване на документи.

Вече 52 общини са се интегрирали с технологията, позволяваща е-идентификация, е-подпис и предложена електронна поща напълно по цифров път в портала за електронни административни услуги auslugi.com.

Бургас е първата присъединила се община. Останалите са администрациите на Банско, Козлодуй, Сандански, Разград, Враца, Троян, Кърджали, Карлово, Севлиево и други. Засега единствената регионална администрация, присъединила се в приложението е тази в Перник.

Чрез приложението всеки жител или компания могат да заявят услуга в някоя от тези общини по електронен път и да се разпознава през телефона.

" Това е огромна стъпка към цифровата промяна на страната ни. Еvrotrust е мощен инструмент за цифровизация на услугите на държавната администрация, което носи големи изгоди и преимущества на жителите и бизнеса и упованията ни са последователно да бъдем интегрирани от всички институции”, разяснява Георги Димитров, член на съвета на шефовете на сдружението, предлагащо услугата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР