Адаптирането към новите условия е неразделна част на всеки вид,

...
Адаптирането към новите условия е неразделна част на всеки вид,
Коментари Харесай

Открити са риби, които са еволюирали за живот в силно замърсени и токсични води

Адаптирането към новите условия е неразделна част на всеки тип, в случай че този тип желае да живее. Учените обаче рядко се сблъскват с еволюционни промени, с помощта на които живите същества стават ваксинирани против замърсяването от индивида.С други думи, приспособимостта с един или различен тип цвят е едно нещо, само че появяването на способността на рибите да оцелеят във вода, нечиста с нефтопродукти, е напълно друго равнище.Нов оповестен Доклад споделя за рибите от типа The Gulf killifish (Fundulus grandis), които живеят в Мексиканския залив, край крайбрежията на Флорида и Тексас.

 s1 - Открити са риби, които са еволюирали за живот в мощно нечисти и токсични води
По-специално, рибите, живеещи в Хюстънския корабен канал, са най-засегнати. Този канал има доста мощно нечисти места.Един от създателите на Доклада – професор Андрю Уайтхед, от Калифорнийския университет – Дейвис, споделя: “Повечето локални типове просто не оцеляват в такива коренно изменени условия. Като учим оживелите, откриваме промени, които ги карат да се приспособяват добре, като Killifish. ”Тайната на оцеляването на тези риби е измененията в един ген. Учените са разбрали това, като съпоставят ДНК на Killifish от Персийския залив и техните родственици от Атлантическия океан, на 1 500 благи от брега.
Промените в генния сегмент разрешават на рибите от залива по-лесно да съществуват в токсично нечисти води. Според Уайтхед, това е нещо като механизма на “еволюционно избавление “.Учените са анализирали съществуването на риби в 12-те най-мръсни елементи на канала и са разкрили, че те са доста устойчиви на смъртоносни замърсители, съдържащи полихлорирани бифенили. Тези маслени субстанции се прибавят към пестициди, бои, шпакловки, лепила, покрития с електрически проводници и така нататък

 s2 - Открити са риби, които са еволюирали за живот в мощно нечисти и токсични води
Тези “генетично изменени ” риби са в положение да устоят на хиляди пъти по-високи равнища на замърсяване от останалите. Други животни, птици и риби в региона на канала са доста по-малко наранени. Според учени, над 60 години индустриална активност, корабният канал на Хюстън е основал просторен отровен пласт на повърхността на водата.Изследователите споделят, че тяхното изобретение е доста разкриващо. Еволюцията на този тип риби, е в положение да ги приспособява към изкуствени замърсители, само че за останалите, тази адаптивност се оказва доста по-слаба.

 s3 - Открити са риби, които са еволюирали за живот в мощно нечисти и токсични води
На 20 април 2010 година, вследствие на случай в сондажната платформа Deepwater Horizon, повече от 172 милиона галона петрол се разливат в Мексиканския залив. Това е най-тежката екологична злополука в историята на Съединени американски щати и равнището на екологични вреди от това към момента се учи.
Интересните неща
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР