Адаптирана изложба от поредицата Изложба с увреждания“ на визуалния артист

...
Адаптирана изложба от поредицата Изложба с увреждания“ на визуалния артист
Коментари Харесай

„Изкуство с увреждания“ с нови предизвикателства към публиката

Адаптирана галерия от поредицата „ Изложба с увреждания “ на образния актьор Полина Герасимова, ще бъде открита в Арт пространството + Машина в четвъртък, на 21 март, от 19 ч., оповестиха уредниците.

Как се живее без цветове? Как се живее без звуци и музика? Как се живее в тяло без някои от сетивата? С такива условия на битие се сблъскват хората със специфични потребности. За някои от тях светът е лишен от картина, за други – той е едно доста безшумно място. Животът без сетива е сложен, само че посредством взаимно схващане и поддръжка уврежданията могат да се трансфорат в действие. Точно взаимната поддръжка стои в основата на плана „ Изкуство с увреждания “ на Полина Герасимова.

Цикълът от цифрови представяния всякога се концентрира върху избрана група от хора със специфични потребности. На последната галерия от поредицата посредством специфични неонови кутии с илюстрации са били показани 11 персони с изключителни достижения. Една от тях ебила Хелън Келър, която се трансформира в муза за идното артистично събитие.

Тази идея провокира извънреден интерес измежду българското общество, като тя надвишава националните ни граници. Подобни артистични пространства са обособявани в доста по-големи мащаби в чужбина като музеи за цифровото изкуство, прожектиращи живота и изкуството на Ван Гог, Дали, Густав Климт и др.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР