Адаптацията спрямо климатичните промени е гаранция за повече конкурентоспособност в

...
Адаптацията спрямо климатичните промени е гаранция за повече конкурентоспособност в
Коментари Харесай

Зарица Динкова: Адаптацията към климатичните промени е гаранция за конкурентоспособност в туризма

Адаптацията по отношение на климатичните промени е гаранция за повече конкурентоспособност в актуалния туризъм. Това съобщи министър Зарица Динкова в панелната полемика на COP28 в Дубай, ОАЕ.

“Ние всички би трябвало да насочим напъните си в тази посока, тъй като България има всички предпоставки да се трансформира в привлекателна устойчива дестинация ”, акцентира министър Динкова.

Страната ни към този момент означи забележителен прогрес в тази посока, уточни тя. През тази година 21 български плажа и 1 яхтено пристанище са удостоени със международния стандарт „ Син байрак “, една от най-признатите доброволни награди в света за плажове, яхтени пристанища и лодки за резистентен туризъм. Освен това 11 български хотела са отличени със документ „ Зелен ключ ” – водещият стандарт за високи достижения в региона на екологичната отговорност и устойчивото действие в туристическата промишленост. Тя даде добър образец с един от водещите български курорти “Албена ”, който е показан като най-хубава процедура за ръководство на отпадъците, локални храни и възобновима сила.

По думите на министър Динкова, опциите за интерактивно показване на подводното културно завещание на Черно море за основаване на разнообразна туристическа оферта и стабилно потребление на културното завещание са големи.

„ Бъдещето на туризма е по-зелено, по-иновативно, по-устойчиво и по-приобщаващо. Нашият главен приоритет е да развиваме и разпространяваме България като желана дестинация за резистентен целогодишен туризъм – това не може да стане без да опазваме нашето Черноморие. По-важното е, че това не може да стане без да се развиваме в синхрон и с почитание към природата към нас “, отбелязва министър Динкова.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР