Activision Blizzard публикуваха последния си финансов отчет, от който става

...
Activision Blizzard публикуваха последния си финансов отчет, от който става
Коментари Харесай

Продължава спада на потребителската база на Activision Blizzard

Activision Blizzard разгласиха последния си финансов доклад, от който излиза наяве, че за поредна година потребителската база на игрите на компанията се свива.

По данни на отчета, представени от PlayStation Lifestyle, общият спад тук е напълно видим, като вземайки поради общия брой на дейните месечни консуматори излиза наяве, че на годишна база този спад се показва с над 20 милиона души. В доклада на Activision Blizzard се показва, че през първата четвърт на фискалната 2023 година игрите на компанията са се играли от 368 милиона дейни месечни консуматори. За съпоставяне, за последната четвърт на 2022, този брой е бил 389 милиона или спад с 20 милиона, което е голямо число. Разпределението по групи при издателя също обрисува една некрасива картина, в случай че се съпостави последната четвърт на предходната година, завършила на 31.12.2022 с края на първото тримесечие на тази година (завършило на 31.03.2023), където спада в потребителската база на игрите на Blizzard е от 45 000 000 на 27 милиона, а за Activision – от 111 милиона на 98 000 000.

Независимо от този продължаващ отлив на консуматори, флагманските заглавия на издателя не престават да се показват добре, като растежа в чисти доходи на Activision за последната година възлиза на 28% растеж спрямо миналата, като роля за това изиграва последното издание на Call of Duty, Warzone и Call of Duty Mobile, въпреки че точна разбивка по заглавия не се показва.

Много е евентуално идващия финансов доклад на издателя да е с надалеч по-добри параметри, защото по-късно тази година чаканият толкоз дълго от геймърите нов Diablo, както и следващото издание на Call of Duty, дружно с съпътстващия го Warzone и мобилната версия на играта. Неяснота има в друго отношение по отношение на компанията. Както знаете тя в развой на придобиване от страна на Microsoft, само че преди дни договорката получи „ червен картон “ от английския регулатор, който дефинира разпоредбите на един от най-активните и огромни пазари в света на видеоигрите. Сливането е евентуално да срещне пречки и родната Съединени американски щати. По-рано тази седмица редмъндския колос в лицето на президента на Microsoft Брад Смит размаха пръст на страната поради решението на самостоятелния орган – деяние, прекомерно показателно за безцеремонната и нападателна политика на компанията напоследък.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР