Abt Sportsline получава силна подкрепа за завръщането си в Световния

...
Abt Sportsline получава силна подкрепа за завръщането си в Световния
Коментари Харесай

Cupra с Abt Sportsline във Формула Е

Abt Sportsline получава мощна поддръжка за завръщането си в Световния шампионат на ABВ FIA Formula E - Cupra към този момент му е сътрудник в серията. В другия електрически шампионат - Extreme E, двете марки са сполучливо дуо от две години и преди малко завоюваха финала на сезона в Уругвай. Още идната седмица екипът на Abt Cupra Formula E ще има първата си обществена поява в новия образ на формалните проби на серията във Валенсия.

„ Щастливи сме и горди да имаме Cupra до нас при нашето завръщане във Формула Е “ - споделя Ханс-Юрген Абт, основен изпълнителен шеф на ABT SE - „ Нашите две марки имат тясно и сполучливо партньорство на пистата и на пътя от години, което в този момент доближава ново равнище. Очакваме с неспокойствие новото премеждие и съм сигурен, че ще притеглим доста внимание на и отвън пистата. "

Грандиозният дизайн на спортните коли за Робин Фрайнс и Нико Мюлер се основава на чисто електрическия концептуален автомобил Cupra UrbanRebel, който ще има и пътна версия през 2025 година За Cupra влизането във Формула Е с Abt към този момент е третият ангажимент в чисто електрически шампионат след FIA ETCR и Extreme E.

„ Нямам самообладание да видя тима на Abt Cupra Formula E да се състезава в сърцето на някои от най-емблематичните градове в света “ - сподели Уейн Грифитс, основен изпълнителен шеф на Cupra - „ Formula E е неповторима платформа за моторни спортове за водещите международни производители на коли, с цел да провокира страсти и да потвърди, че надалеч не скучният, електрическият моторен спорт върви ръка за ръка с рискови индикатори. “

„ Радваме се да приветстваме Cupra в Световния шампионат на ABB FIA Formula E “ - споделя Джейми Рейгъл, основен изпълнителен шеф на Formula E - „ Cupra натрупа доста опит в електрическия моторен спорт през последните няколко години. Като сътрудник на Abt Sportsline те ще бъдат част от необикновено мощното поле на Формула Е през Сезон 9 и новата епоха Gen3. Нямаме самообладание да забележим тима в деяние в Мексико Сити през януари. "

Новият сезон на Формула Е стартира на 14 януари в Мексико Сити и по-късно пътува до девет други огромни града по света до края на юли. Нови местоположения са Кейптаун (Южна Африка), Хайдерабад (Индия) и Сао Пауло (Бразилия). Акцентът от немска позиция е появяването на Формула Е на 22 и 23 април 2023 година в Берлин. Абт към този момент беше част от фамилията на Формула Е от 2014 до 2021 година и към момента е най-успешният тим с 47 класирания на подиума. През 2023 година марката ще стартира като потребителски екип с транспортни средства от Mahindra Racing.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР